Ridao condiciona el pacte amb el PSOE a la publicació de les balances fiscals "l'endemà del 9-M"

En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, el candidat d'ERC a les pròximes eleccions, Joan Ridao, ha deixat clar que qualsevol pacte postelectoral amb el PSOE passa perquè Zapatero publiqui les balances fiscals "l'endemà del 9-M".

Ridao ha assenyalat que si els socialistes tenen la majoria suficient per governar i volen el suport d'Esquerra serà indispensable "fer pública la balança fiscal l'endemà mateix de les eleccions, del 9 de març, i abans de la investidura". "La condició que ERC posa sobre la taula per començar a parlar de qualsevol cosa és fer pública la balança fiscal i, per tant, apostar per la transparència per fer públics els mecanismes d'anivellament i de solidaritat com fan tots els estats del món descentralitzats", ha puntualitzat. (*)
"El problema és que Zapatero no és de fiar i, per tant, ha enganyat, no ERC ni CiU, ha enganyat Catalunya, i nosaltres pensem cobrar per avançat. En aquest sentit volem compromisos seriosos, compromisos en ferm i compromisos públics abans de parlar de res", ha afegit en aquest punt. Segons diu, un altre dels problemes del PSOE és José Bono, que "només podria ser escollit amb els vots del PP, perquè a hores d'ara no cal que li digui que ERC no farà servir els seus vots per fer president del Congrés un personatge que és el representant de l'esquerra espanyola més arnada, d'una tradició jacobina, secular, del socialisme ibèric".
En referència a la proposta del PP de deixar als pares que triïn si volen escolaritzar els seus fills amb el català o amb el castellà com a llengua vehicular, el candidat d'ERC ha lamentat que la formació de Mariano Rajoy vulgui "consagrar l'apartheid lingüístic a Catalunya" i que utilitzi el tema de la llengua com a "combustible electoral". En defensa del programa d'immersió lingüística a l'escola ha remarcat que és un "model d'èxit des del 1983", que "assegura la doble competència lingüística" dels alumnes escolaritzats a Catalunya al final de l'etapa obligatòria i també "assegura la igualtat d'oportunitats".
Finalment, Joan Ridao ha titllat d'"escandalós, humiliant i ofensiu" que José Luis Rodríguez Zapatero hagi promès invertir 5.000 milions d'euros a les rodalies de Madrid, tenint en compte l'estat de les rodalies catalanes i les nombroses incidències que encara avui s'han registrat.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut