Ricard Gomà acusa CiU d'haver fet un ús instrumental de l'opció C

El president del grup municipal d'ICV a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, ha admès errors en la consulta de la Diagonal i ha acusat CiU d'haver fet un "ús instrumental" de l'opció C, més enllà del que aquesta opció representava.

En declaracions al programa L'oracle, amb Xavier Graset, també ha acusat la formació liderada per Xavier Trias de no haver presentat un model de futur d'aquesta avinguda: "Amb CiU ens hem pogut discutir sobre la forma. Ells creuen que no hem fet bé el procés, nosaltres creiem que hem fet encerts i errades, però el que ha estat bastant desesperant és que no hem pogut discutir sobre el fons amb CiU, perquè crec que no han tingut o la capacitat o la voluntat de posar sobre la taula amb tota transparència quin era el seu model de Diagonal del futur. Sincerament, jo això ho he trobat a faltar políticament per part d'un grup amb 12 regidors que aspira a governar la ciutat legítimament".

Gomà ha admès que no s'esperava un suport "tan massiu i tan ampli de la C" i en aquest sentit, ha dit que "segur" que s'han equivocat en coses: "És veritat que la ciutadania ens ha dit que no, si més no, que no ara i que no així. I nosaltres -jo ho vaig dir el mateix diumenge- estem reflexionant a fons. Volem dialogar amb molta humilitat, sense cap tipus d'arrogància, perquè és evident que la Diagonal segueix necessitant millores però que s'haurà de reconstruir una majoria social i política per fer-ho i s'haurà de reconstruir una manera dfierent de fer-ho i aquest és el nostre compromís en aquest moment".

D'altra banda, i en matèria econòmica, Ricard Gomà ha assegurat que les polítiques socials seran les prioritats del govern municipal: "La despesa no finalista, aquella despesa d'estructura, aquella despesa no prioritària, serà la que pagarà la factura de l'austeritat, però per preservar de manera íntegra totes les nostres prioritats en matèria de política social que seguiran tirant endavant sense cap tipus de retallada. S'hauran de reperiodificar. És a dir, infraestructures pensades per fer en dos anys, si cal les haurem de fer en sis anys".

catradio.cat/oracle
Anar al contingut