Declaracions a Catalunya Ràdio

Raül Romeva adverteix de la bel·ligerància de l'Estat contra Catalunya si el 27-S no guanya el "sí"

El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, adverteix que si el 27 de setembre el sobiranisme no se'n surt, la resposta de l'Estat serà demolidora i el retrocés imparable. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Òscar Fernández, ha defensat el paper del president Artur Mas en el procés sobiranista, i també ha afirmat que els primers que donen caràcter plebiscitari a les eleccions del 27-S són els que li neguen el caràcter de plebiscit.

La resposta de l'Estat

"Si no surt el 'sí', jo no és que tingui la impressió, és que estic pràcticament convençut que la resposta serà tan bel·ligerant de part de l'Estat contra Catalunya, que simplement l'opció de quedar-nos com estem és, per mi, inimaginable. És a dir, o avancem realment de manera democràtica, o el retrocés serà imparable."

 

En defensa d'Artur Mas

"Ha assumit molts riscos personals i ha fet allò que la gent li ha demanat que faci. Jo crec que és una cosa que també hem de dir amb una absoluta fermesa, i en aquest sentit hem de ser molt conscients que el senyor Mas representa també la voluntat de molta gent que li ha demanat que fes això, i que per això està on està."

 

Resposta a Josep Antoni Duran i Lleida

"És legítim que un 20% impedeixi poder fer un referèndum a Catalunya? Això és legítim? Aquesta és la pregunta de fons."

 

Lectura plebiscitària

"Precisament molts d'aquells que diuen que això no seran eleccions plebiscitàries són els qui més estan fent perquè acabin sent plebiscitàries. Les declaracions del president del govern espanyol, el senyor Rajoy, aquesta mateixa setmana, o la demanda que feia el senyor Albiol dient ens hem d'unir tots els del 'no'. Això no és una lectura plebiscitària?"

 

"El matí de Catalunya Ràdio" es fa de dilluns a divendres, de 07.00 a 13.00.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut