"Rat Rank", el nou programa musical del canal Super3

Aquest diumenge 8 de maig arriba al canal Super3 el nou programa musical "Rat Rank", que tindrà 25 minuts de durada i s'emetrà cada diumenges a les 10.45. "Rat Rank", produït per l'Àrea d'Infantils i Juvenils de TV3, farà un repàs de l'actualitat musical i proposarà un rànquing amb deu videoclips que votaran els súpers. Els presentadors de "Rat Rank" són dues rates titelles molt marxoses, tipus "muppets", que es diuen Riff i Flat.

El Riff, de color groc, i el Flat, de color blau, són dues rates col·legues, boges per la música. Des del seu cau subterrani, situat molt a prop de la casa de la família del Super3, fan un programa musical. Canten, ballen i interactuen amb els súpers.

Són molt diferents, còmiques i transgressores. El seu objectiu és passar-s'ho bé, fent un repàs als videoclips que més els agraden. També els encantaria muntar un grup de música, però els costa posar-se d'acord.

Són dues rates humanitzades i, per tant, tenen atributs animals i humans. Són ràpides, simpàtiques, espavilades, es colen a tot arreu i tenen un punt descarat. Riuen de tot, però sempre sense caure en el mal gust. Viuen situacions semblants a les de qualsevol parell d'amics. S'estimen, es fan la guitza, es necessiten, es barallen...  Dues rates adorables que tot súper voldria tenir a la seva colla!

Riff

El Riff és una rata de carrer inquieta i aventurera. És molt impulsiva i poques vegades pensa abans d'actuar. És la rauxa. És molt creatiu: si hi ha un problema, s'inventa una solució. És optimista i atrevit, li agrada provar coses noves, els esports d'aventura i no hi ha manera que es quedi quiet. Menja de tot, és supersticiós i sempre té alguna excusa per escapolir-se de les tasques que no li agraden. Amb el Flat vol muntar un grup de música, però és difícil que aprengui a tocar un instrument, perquè no acaba de decidir-se mai. Avui li agrada la guitarra, demà la bateria...

Flat

El Flat és una rata d'arxiu molt intel·ligent, que, a diferència del Riff, li dóna moltes voltes a tot. És el seny. Si hi ha un problema, busca i reflexiona sobre totes les possibles solucions. És realista i entén les coses com són. Com que va créixer en un arxiu, no li atrau l'aventura. És molt competitiu i sempre li agrada guanyar. És un gran col·leccionista,  molt ordenat, no sap dir mentides i és difícil de convèncer. Li encanta menjar paper, sobretot autògrafs, i si hi ha alguna cosa que el posa especialment nerviós és la poca puntualitat del Riff, que sempre fa tard.

El cau del "Rat Rank"

El programa es fa des d'un cau soterrat, petit, que hi ha al costat de la casa de la família del Super3. Des d'allà emeten el "Rat Rank" cada diumenge i interactuen amb els súpers. El cau és ple d'objectes reciclats, que poden acabar tenint un ús sorprenent.

Tenen un centre de control des d'on llancen els videoclips, i un ordinador per buscar la millor música i fer el rànquing, els vídeos més divertits d'internet i mostrar-los a la secció "RataTube". I també disposen d'un telèfon amb què poden fer o rebre trucades.

Les seccions del "Rat Rank"

L'eix vertebrador del programa és un rànquing musical de videoclips que els espectadors poden votar a través del web. Cada videoclip de la llista tindrà un valor afegit: karaoke per cantar des de casa, traducció de la lletra, curiositats sobre el clip, anècdotes del seu rodatge, informació sobre el grup o la cançó, joc de preguntes, joc per trobar alguna cosa amagada al videoclip...

Aquesta llista musical es fragmentarà en diferents blocs i es combinarà amb dues seccions complementàries:

Ratatest

Aquesta secció és un concurs en què se sortegen experiències i regals exclusius firmats per artistes. Aquests premis tenen un valor emocional exclusiu, ja que no es poden trobar al mercat comercial. Per entrar en el sorteig del premi, els súpers han de demostrar que són fans del grup o artista i  superar el "Ratatest". El primer premi serà una guitarra firmada del grup Teràpia de Shock.

RataTube

Repàs humorístic pels vídeos musicals domèstics més divertits del YouTube. Els titelles fan de comentaristes i protagonitzen gags inspirats en els fenòmens virals més populars.

Interacció amb els súpers

El Riff i el Flat, des del seu cau, animen els súpers a votar el rànquing musical. Són els espectadors, i només ells, qui decideixen amb els seus vots la posició setmanal de cada videoclip. A més, en to còmic, els conviden a ballar, a cantar (videoclips amb karaoke) i a jugar amb ells (videoclips amb endevinalles). La interacció és permanent.

La sintonia

La sintonia del programa és un fragment adaptat d'una cançó interpretada pel Riff i el Flat. El compositor i productor Marc Parrot és el creador d'aquest tema que posa melodia a l'esperit del programa "Rat Rank".

El web de "Rat Rank"

Al web del programa, els espectadors podran veure els deu vídeos que competeixen en el rànquing setmanal i votar, tantes vegades com vulguin, totes les cançons que més els agradin. També hi trobaran els vídeos del programa i podran participar en el concurs "Ratatest". En l'apartat "Els súpers opinen...", els súpers podran deixar els seus missatges i comentar el que vulguin sobre el Riff, el Flat o els vídeos del programa.

super3.cat

 

 

Anar al contingut