Ramon García-Bragado critica l'actuació del fiscal del cas "hotel del Palau" i nega haver prevaricat

El tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, imputat en aquest afer, assegura que, com a molt, pot haver incorregut en un error administratiu.

El quart tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona i exregidor d'Urbanisme, Ramon García-Bragado, nega que hagi comès prevaricació en el cas de l'hotel del Palau de la Música i assegura que està tranquil. El tinent d'alcalde afegeix que l'únic de què podrien acusar-lo és d'un error administratiu. En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, García-Bragado ha criticat l'actuació del fiscal contra ell i contra l'exgerent d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, Ramon Massaguer, també imputat. "Se'ns està acusant de la comissió d'un delicte. Ho desmenteixo. Considero que és un excés absolutament per part de la fiscalia. La seva responsabilitat és acreditar les seves afirmacions. Jo estic convençut que no podrà perquè no hi ha aquesta connivència que diu ell des de l'any 2006 entre el senyor Massaguer, jo mateix, el senyor Montull i el senyor Millet. Es un deliri –diu l'exregidor d'Urbanisme- perquè jo sí que sé, amb tota seguretat, el que va passar i ell no".

El tinent d'alcalde, que està imputat en l'afer de l'hotel pels delictes de prevaricació i falsedad documental, remarca que la titular del jutjat d'instrucció número 10 de Barcelona, Miriam de Rosa Palacio, actua amb contundència en aquest cas, en contrast amb el sumari del cas Palau que investiga el jutge Solaz. "Una part del debat sobre l'hotel és el fet que en el desfalc del Palau, el senyor Millet i el senyor Montull no hagin anat a la presó. Aquesta estranya tramitació del jutjat número 30 –apunta García-Bragado- és el que està justificant que algunes persones estiguin interessades en el jutjat número 10".

Sobre el futur de l'hotel del Palau, Ramon García-Bragado ha avançat que ja ha començat el procés de rectificació urbanística per recuperar la titularitat pública de l'edifici on havia d'anar aquest establiment. "En aquest moment, el propietari és Olivia Hotels i caldrà arribar a un acord amb aquesta constructora perquè aquest solar torni a ser un equipament públic, tal com va acordar l'Ajuntament de Barcelona. Al juliol vam enviar la comunicació de l'acord a totes les institucions i, previsiblement, aquest mes s'aprovarà la modificació". El tinent d'alcalde ha afegit: "Tothom s'haurà de posicionar i s'haurà de veure què es fa allà i qui ho fa. Estem parlant amb el Palau de la Música per saber quin equipament musical es pot fer". Ramon García-Bragado destaca, en tot cas, que "la Generalitat no perdrà absolutament res perquè recuperarà la seva qualificació".

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut