Rajoy qualifica de "demolidores" les conseqüències de l'anunci de la detenció d'un agent corrupte

En unes declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el president del PP, Mariano Rajoy, ha titllat de "demolidores" les conseqüències de l'anunci del director del CNI, Alberto Saiz, sobre la detenció d'un agent suposadament corrupte.

 El president del PP, Mariano Rajoy, s'ha mostrat sorprès i perplex per l'anunci del director del CNI, Alberto Saiz, sobre la detenció d'un agent que podria haver venut informació classificada entre el 2001 i el 2004. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" Rajoy ha afirmat que la imatge que s'ha donat dels serveis d'intel·ligència de la resta del món és "veritablement demolidora".
"És de les coses més sorprenents i que m'han produït més perplexitat" ha afirmat el líder del PP, que està preocupat per les conseqüències que l'anunci de Saiz pot tenir a l'àmbit mundial. "És que ens poden prendre a broma" ha afegit, convençut que arran d'aquest fet els serveis d'intel·ligència "perden fiabilitat i confiança". Mariano Rajoy ha remarcat que Saiz ha de comparèixer davant la Comissió de Secrets Oficials del Congrés dels Diputats per explicar el perquè del cas.
D'altra banda, una setmana després de la dimissió de Josep Piqué com a president del PPC, Rajoy ha negat que hi hagués cap discrepància amb ell. Així ha assenyalat el "molt afecte" que té per l'exministre i s'ha referit a la "bona gestió" que va fer. "No es va veure amb ganes i ho ha deixat. La vida és així i les coses canvien i nosaltres seguim treballant, endavant. Piqué és un bon amic meu i està com a militant de base del partit", ha puntualitzat.
Respecte de l'elecció de Sirera com a nou president del PPC, ha afirmat que es va fer des de Catalunya, amb independència de Madrid. Segons ell, Sirera és un polític jove, amb "les idees clares", "coratge, ganes i il·lusió", amb qui s'ha fixat l'objectiu d'obtenir uns bons resultats a Catalunya de cara a les eleccions generals de la primavera que ve.
"A Lleida i a Girona no hem aconseguit cap escó en les últimes eleccions... Hem passat per dificultats. No és fàcil. Hi ha hagut molta pressió política. Però avui estic més animat que mai. Faré molta campanya a Catalunya perquè vull explicar el meu programa" ha dit el líder del PP. Mariano Rajoy no ha revelat si l'exministre Rodrigo Rato podria ser el cap de les llistes del PP a Barcelona. "No he dedicat ni un minut a l'assumpte", ha assegurat. A més, ha dit que fins després dels comicis no estudiarà si pacta o no amb CiU.

Anar al contingut