Quim Arrufat, a "Els matins": "No convocar eleccions al març, després del 9-N, va ser un error i n'estem pagant les conseqüències."

El diputat de la CUP al Parlament de Catalunya, Quim Arrufat, ha dit a "Els matins" de TV3 que no convocar eleccions el mes de març va ser un error. Arrufat pensa que la proposta del president Mas ha estat "llençar una opa sense tenir controlat ni calculat com tancar-la de manera exitosa". El diputat de la CUP ha repassat el conflicte que la CUP té obert amb Ximenis a Arenys de Munt i també la crisi grega. Arrufat desitja que els grecs rebutgin el pla de l'Eurogrup.

La situació de la CUP a Arenys de Munt

"A Arenys de Munt una part de l'assemblea local ha portat a l'assemblea nacional que Ximenis continuï representant la veu de l'assemblea local al consistori i ha demanat que se li retiri la condició de portaveu al ple municipal, que entregui l'acta de regidor."

"Una altra part d'Arenys de Munt no estan d'acord amb aquesta decisió i es resoldrà en les pròximes setmanes o mesos en el consell de garanties de la CUP."

"No se l'ha expulsat perquè no és militant de la CUP."

La proposta del president Mas i les eleccions del 27-S

"Ens sembla que Mas va llençar una opa sense tenir controlat ni calculat com tancar-la de forma exitosa. I va traslladar uns interrogants i unes decisions a unes organitzacions que no havien estat creades amb aquesta funció, i han crescut. Si després d'un mes de discussions, de reunions, es tanca sense gaire res, haurà estat un mes perdut i ens sap greu."

"No haver convocat eleccions al març després del 9-N va ser un error i n'estem pagant les conseqüències."

"És probable que involuntàriament estiguem servint de pinça entre CiU i Esquerra Republicana i potser entre altres partits, però no és la nostra intenció."

"La proposta de Mas ha trencat la cadena de treball. A cent dies de les eleccions, fer propostes que tomben el marc de treball que s'estava articulant a l'entorn del 27-S, el que fan és interrompre, durant el temps que duri el debat, el marc de treball col·lectiu per a les eleccions."

"No hi està havent reunions de treball amb les altres forces polítiques, sí amb l'ANC, Òmnium i amb altres formacions polítiques que no formen part d'aquest full de ruta. Del que es tracta és, el 27 de setembre, de mesurar quin pes té el sí a la independència i quin pes té el sí a obrir un procés constituent sobirà."

"La majoria guanyadora a Catalunya és la que resulta de la suma de la que aspira a la llibertat de Catalunya en termes nacionals i la que aspira a guanyar cotes de llibertats i drets socials. Aquesta és la que estem intentant articular nosaltres."

"Històricament són dues majories que s'han intentat bloquejar (...) són dos blocs que o entenen que la suma de tots dos provoca que la Catalunya social iniciï un procés sobirà, o en realitat el que tindrem el 28 de setembre serà un Parlament on ningú sumarà i els que guanyaran seran els de la minoria constitucionalista espanyola, que tots junts sumaran un terç i hauran aconseguit que a Catalunya no hagi passat res."

"Només entraríem en un govern d'unitat de ruptura que tingués com a objectiu la ruptura democràtica amb l'estat espanyol, l'habilitació d'un pla de xoc social que entengués que si s'està en un moment excepcional s'ha de traslladar també a les mesures d'austeritat."

El referèndum grec

"Espero que els grecs rebutgin el pla presentat per l'Eurogrup perquè seria una notícia fantàstica per a l'Europa democràtica. Que s'hagi convocat el referèndum ja és la millor notícia de les darreres dècades per a l'Europa democràtica, per a un projecte de reconstrucció democràtica d'Europa des de baix, des del poble.

tv3.cat/elsmatins

facebook.com/elsmatins

twitter.com/@elsmatins