"Quèquicom" s'acosta a l'herència dels romans
"Quèquicom" s'acosta a l'herència dels romans

"Quèquicom" s'acosta a l'herència dels romans

Aquest dimarts, a les 22.05, al 33, "Quèquicom" es trasllada en el temps per descobrir com eren a l'antiga Roma i quina herència ens ha llegat.

Al reportatge "Som romans", la reportera Georgina Pujol dispara una gran catapulta, una de les armes més potents de l'exèrcit romà, un exèrcit professional amb grans coneixements de tecnologia i enginyeria. Aquesta és una de les herències que van deixar, però no l'única. Sota el casc urbà de Tarragona hi una cova natural amb un gran llac subterrani d'aigua dolça. La reportera del "Quèquicom" hi baixa acompanyada d'espeleòlegs i hi descobreix el primer aqüeducte romà de l'antiga Tarraco, excavat a la roca.

Des del plató, Jaume Vilalta explica com es va dissenyar l'aqüeducte del Pont del Diable, que abastia els cent mil habitants de Tarraco.

El programa, en aquest repàs a l'herència dels romans, també visita el pont romà de Martorell, construït per les legions l'any 10 abans de Crist; explica com els soldats feien la Via Augusta i descobreix Eutiques, un conductor de quadrigues que competia en el circ romà, que equivaldria a un pilot de Fórmula 1 actual.

Per acabar, "Quèquicom" assisteix a un banquet d'un "pater familias" romà. Allà descobreix que les dones es depilaven amb cera, es tenyien els cabells i també feien dieta per estar més primes. O sigui, que els rituals de bellesa tampoc no han canviat tant des de llavors.

tv3.cat/quequicom

facebook.com/quequicom

@quequicom33

Anar al contingut