Pere Renom, Jaume Vilalta i Georgina Pujol
Pere Renom, Jaume Vilalta i Georgina Pujol

"Quèquicom", premi Òmnium de Comunicació

"Quèquicom" ha estat reconegut amb el 7è Premi Òmnium de Comunicació que atorga Òmnium Cultural. El jurat ha destacat «la seva trajectòria en la divulgació de la ciència i l'afany per fer entenedora, per al gran públic, una temàtica complexa». El reconeixement es lliurarà públicament l'11 de desembre, durant la 65a Nit de Santa Llúcia, la Festa de les Lletres Catalanes que se celebrarà a Tortosa.

"Quèquicom", presentat i dirigit per Jaume Vilalta, "ha contribuït a enriquir el coneixement de la ciència, un camp poc desenvolupat en la televisió, amb la voluntat de dotar els espectadors dels coneixements bàsics per entendre la natura i els aspectes cientificotècnics", segons assenyala Òmnium Cultural. I  afegeix: "Des de fa 9 anys, el 2006, ha divulgat la ciència de manera amena i rigorosa i ha contribuït al reconeixement social dels científics i abordat temes polèmics o d'actualitat des d'una perspectiva científica."

El Premi Òmnium de Comunicació, que  recupera l'herència dels antics premis Òmnium a programes de ràdio i de televisió, en les últimes edicions ha reconegut el programa "30 minuts" (2014), el periodista Jordi Évole (2013), el programa "El Món a RAC1" (2012), el "Club Super3" (2011) i, en un "ex aequo", el web d'informació "Vilaweb" i el documental "Adéu Espanya" (2010). En aquesta setena edició, el jurat format per David Bassa, Tatxo Benet, Saül Gordillo, Marina Llansana i Sebastià Serrano ha distingit "Quèquicom" que s'afegeix a la llista de premiats.

tv3.cat

Anar al contingut