"Quèquicom", Premi Nacional de Comunicació Científica

El programa de divulgació científica del 33 "Quèquicom" ha rebut el Premi Nacional de Comunicació Científica que atorga el govern de la Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi), en una cerimònia celebrada al TNC i presidida pel president Carles Puigdemont.

Ahir a la nit es van entregar els Premis Nacionals de Recerca 2015. L'espai de ciència "Quèquicom", presentat i dirigit per Jaume Vilalta, amb Pere Renom i Georgina Pujol com a reporters, va recollir el guardó que reconeix la tasca divulgadora del programa, en la categoria de Comunicació Científica. Aquesta és una distinció, de gran prestigi, que se suma a la llista de reconeixements que ha rebut el programa des dels seus inicis, l'any 2006.

En aquesta edició, el jurat ha reconegut la feina científica de Manel Esteller, líder mundial en epigenètica del càncer, que ha estat guardonat  amb el Premi Nacional de Recerca 2015. En la categoria de Talent Jove, ha estat premiat Frank Koppens, professor d'Investigació ICREA a l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO). També han estat reconeguts la Fundació Catalunya-La Pedrera, en la categoria de Mecenatge Científic, i la Fundació Alícia en la de Partenariat Publicoprivat en R+I.

Els Premis Nacionals de Recerca fomenten el reconeixement social de la ciència i l'activitat dels investigadors, mecenes, empresaris i comunicadors. El jurat, format per prestigiosos científics i acadèmics, i presidit per Antoni Esteve, president de l'FCRi, l'han integrat el director científic de la Unité Mixte de Physique CNRS/Thales (França) i Premi Nobel de Física 2007, Albert Fert; la professora del Departament de Matemàtiques de la Universitat de Namur (Bèlgica), Anne Lemaître; la catedràtica de Ciències Polítiques de la Queen Mary University de Londres (Gran Bretanya), Montserrat Guibernau; l'economista i director del Centre de Recerca en Economia Internacional, catedràtic de la UPF i professor de Recerca de la Barcelona Graduate School of Economics, Jordi Galí; el professor d'Investigació del Departament de Patologia de la New York University School of Medicine, Àngel Pellicer, i la  investigadora de la Unitat de Neurobiologia del Desenvolupament de l'Institut de Neurociències (IN) de la Universitat Miguel Hernández-CSIC, Ángela Nieto. S'han integrat com a jurats delegats pel govern de Catalunya, el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) –en qualitat de president de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP)–, Enric Fossas, i el director de l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) –en qualitat de president de l'Associació Catalana d'Entitats de Recerca (ACER)–, Josep Samitier. La secretària ha estat la directora de Comunicació i Divulgació de l'FCRi, Laura Rubio.

tv3.cat/quequicom

facebook.com/quequicom

@quequicom33

Anar al contingut