"Quèquicom", Premi Adana

El programa de divulgació científica del 33 "Quèquicom" ha rebut el Premi de la Fundació Adana per la seva divulgació del Trastorn de Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH). Aquests premis coincideixen amb el vintè aniversari de la Fundació Adana i premien els professionals i entitats que han contribuït a millorar la qualitat de vida dels afectats pel TDAH. A més del programa "Quèquicom", també han estat reconeguts la Fundació Cruyff, la Fundació ADHD Europe i el futbolista Oriol Riera

Amb motiu del V Simposi Internacional sobre TDAH, la Fundació Adana ha considerat dos capítols del programa "Quèquicom:": "Nen para quiet" i  "TDAH: trastorn d'oportunitats" com el millor treball divulgatiu del trastorn en mitjans audiovisuals a Catalunya, en aquests 20 anys de trajectòria de la Fundació. El comitè avaluador, format principalment per metges, ha considerat que mantenen el seu valor anys després de la seva emissió, que va ser el 2011, i ajuden a millorar la qualitat de vida dels afectats. La Fundació Adana es dedica des de fa 20 anys a l'atenció integral de persones amb trastorns d'atenció i a la formació de professionals especialitzats.

 

A "Nen para quiet" Samantha Vall coneix l'Aitor, un nen hiperactiu, i la seva metge, Susana Carmona. L'Aitor participa en un estudi de l'Hospital del Mar de Barcelona per comprendre millor el cervell dels nens amb TDAH. Li fan una ressonància magnètica funcional per comprovar el grau d'afectació de l'àrea del cervell relacionada amb la motivació que li impedeix relaxar-se i centrar-se en una cosa.

 

Però el TDAH també és falta d'atenció. Els nens hiperactius no passen desapercebuts; en canvi, l'Ainoa, de 10 anys, és una nena molt tranquil·la, però té un dèficit d'atenció important. Li costa molt concentrar-se i, per tant, aprendre. Necessita ajuda específica de pares, mestres i metges.

 

Dimarts vinent, amb motiu d'aquest premi, "Quèquicom" tornarà a emetre el capítol "Nen para quiet". 

 

 

tv3.cat/quequicom

facebook.com/quequicom

@quequicom33

Anar al contingut