Un moment del reportatge "El vol parabòlic"
Un moment del reportatge "El vol parabòlic"

"Quèquicom", menció d'honor als premis "Ciencia en Acción"

El reportatge "El vol parabòlic" del programa de divulgació científica del 33, "Quèquicom", ha estat distingit amb una menció d'honor en la modalitat "Treballs de divulgació científica" als premis "Ciencia en Acción". El jurat ha triat aquest reportatge "per la tasca de divulgació d'un programa amb vocació de servei públic". El premi es lliurarà en una gala el diumenge 7 d'octubre a Viladecans.

"El vol parabòlic" és un treball de Pere Renom i Cari Pardo, que "Quèquicom" va estrenar el 13 de desembre del 2017 i va reemetre el 28 de febrer d'aquest any. En aquest reportatge, el reporter Pere Renom participa en una campanya de l'Agència Espacial Europea (ESA) per assajar tecnologia espacial i estudiar la resposta del cos humà a la ingravidesa en l'aire. "Quèquicom", dirigit i presentat per Jaume Vilalta, és el programa de divulgació científica del 33, que s'emet cada dimecres a les 22.00.

La distinció que ha rebut és el premi de treballs de divulgació científica als mitjans de comunicació per la tasca divulgativa, d'un programa amb vocació de servei públic. El jurat, presidit per la directora de "Ciencia en acción", Rosa Maria Ros Ferré, va destacar l'alta qualitat de tots els treballs presentats.

El programa "Ciencia en Acción", que té com a objectiu principal acostar la ciència i la tecnologia al gran públic, és una iniciativa del Consell Superior d'Investigacions Científiques, l'Institut de Ciències Matemàtiques, la Reial Societat Espanyola de Física i la de Química, la Societat Espanyola de Bioquímica i Biologia Molecular, la Societat Geològica d'Espanya i la Universitat Nacional d'Educació a Distància. Des de fa dinou anys, "Ciencia en Acción" premia l'esforç de divulgació de científics i comunicadors en qualsevol de les llengües de la Península i també de tot Iberoamèrica, el Brasil inclòs.

tv3.cat/quequicom
facebook.com/quequicom
@quequicom33

Anar al contingut