Premis FIC-CAT 2018
Premis FIC-CAT 2018

Quatre produccions de TV3, premiades al FIC-CAT 2018

Del dia 4 al 10 de juny, el municipi Roda de Berà, a la comarca del Tarragonès, ha acollit l'onzena edició del FIC-CAT, el Festival Internacional de Cinema Català Costa Daurada. "Petitet", de Carles Bosch, coproducció de TV3, s'ha endut el Premi al millor documental i el Premi del públic. El director, productor i director Marc Recha ha rebut el premi honorífic del FIC-CAT 2018. El seu film "La vida lliure", amb la participació de TV3, ha estat guardonat amb el Premi al millor llargmetratge. També han estat premiats els llargmetratges "Jean-François i el sentit de la vida", de Sergi Portabella, i "Les distàncies", d'Elena Trapé, totes dues produccions associades.

"Petitet", una producció de Lastor Media i Turkana Films, amb la coproducció de TV3, segueix el somni del músic gitano Joan Ximénez Petitet. El documental de Carles Bosch s'ha endut el Premi al millor documental, al qual s'ha sumat el Premi del públic.

"La vida lliure", de Marc Recha, recull el Premi al millor llargmetratge. El film és el relat intimista, explicat a través de la mirada d'una nena en un moment històric: la fi de la Primera Guerra Mundial. Una producció de Turkana Films i La Perifèrica Produccions, amb la participació de TV3 i IB3, i amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat.

El director de "La vida lliure" ha estat guardonat, a més, amb el Premi Honorífic del FIC-CAT 2018. El festival ha destacat que el cinema de Recha s'aparta absolutament dels cànons i dels estereotips establerts; els paisatges i les localitzacions són personatges principals que condicionen els relats. Per aquesta vinculació directa amb l'eix temàtic d'aquesta edició, pel seu compromís amb el cinema, la llengua i el país, i per celebrar la seva llarga trajectòria cinematogràfica se li ha lliurat aquest premi honorífic a qui és, segons aquest certamen, el cineasta català de més projecció i futur.

"Jean-François i el sentit de la vida" va recollir el Premi a les millors localitzacions exteriors. El llargmetratge reflexiona sobre l'existència humana i la recerca del sentit de la vida a partir d'un cas d'assetjament. El film és una producció d'A Contraluz Films i El Sentit de la Vida AIE, amb la producció associada de TV3 i la coproducció associada de Surprise Alley (França). Compta amb la participació de TVE i amb el suport del Departament de Cultura, l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), i el programa Creative Europe-MEDIA de la Unió Europea.

"Les distàncies" ha rebut una menció especial a la direcció i a la direcció de fotografia per la creació d'un llenguatge líric i personal, i a la vegada íntim i realista. El film d'Elena Trapé és un drama que parla de l'amistat i el pas del temps. Una producció de Comning Soon amb la producció associada de TV3, Miss Wasabi i Busse & Halberschmidt. A més, compta amb la col·laboració de TVE, l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i l'ICAA.

tv3.cat

tv3.cat/documentals

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut