Quatre produccions catalanes amb participació de TV3, preseleccionades al Premi Iberoamericà de Cinema Fénix

El film "Estiu 1993" i les sèries de TV3 "Merlí", "Nit i dia" i "Cites" han estat preseleccionades per participar en la quarta edició dels Premis Fénix, que es lliuraran el 6 de desembre a Ciutat de Mèxic.

La multipremiada pel·lícula de la directora Carla Simón, que té la participació de TV3 i fa pocs dies ha estat preseleccionada per als Oscars, opta a ser nominada als Fénix en la categoria de llargmetratges, mentre que les sèries "Merlí", "Nit i dia" i "Cites" podrien participar en el nou apartat dedicat a les sèries.

L'organització del festival, que cada any premia els millors títols del cinema iberoamericà, donarà a conèixer la llista definitiva de nominats a finals de setembre, i la gala d'entrega dels premis es farà el 6 de desembre a la capital mexicana.

"Estiu 1993" explica la història de la Frida, una nena que ha d'aprendre a conviure en un nou món rural mentre afronta la pèrdua de la seva mare. Durant aquest primer estiu junts, la Frida, el seu oncle Esteve, la seva tieta Marga i la seva cosina Anna, la seva família adoptiva, s'aniran descobrint mútuament. Aquesta reflexió autobiogràfica sobre la infantesa i l'acceptació de la mort és una producció d'Iniciafilms, coproduïda per Avalon PC, amb la participació de TV3, TVE i la col·laboració de Media, l'ICAA i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. El repartiment està encapçalat per Laia Artigas, Paula Robles, Bruna Cusí, David Verdaguer, Isabel Rocatti i Fermí Reixach, entre d'altes.

L'exitosa "Merlí" és una sèrie de TV3 produïda per Veranda TV, amb idea i guió d'Héctor Lozano i direcció d'Eduard Cortés. Aquesta tardor estrenarà la tercera temporada, on els peripatètics estan a punt d'acabar el segon curs de Batxillerat i troben un Merlí (Francesc Orella) descol·locat per l'arribada d'una nova professora que es guanyarà la simpatia dels alumnes i qüestionarà el seu lideratge.

"Nit i dia" és un "thriller" realista protagonitzat per metges forenses, policies i jutges que conviuen dia a dia amb els aspectes més foscos de la realitat. La sèrie de TV3, produïda per Mediapro, ha estat creada per Lluís Arcarazo i Jordi Galceran, i escrita amb la col·laboració d'Oriol Paulo i Jordi Casanovas. La direcció és de Manuel Huerga i Oriol Paulo, que en les seves dues temporades han treballat amb un repartiment on hi ha Clara Segura, Pablo Derqui, Marc Martínez, Miquel Fernández, Mario Gas, Vicky Peña, Rosa Gámiz, Carme Sansa, David Verdaguer, Josep Maria Pou, Peter Vives i Pep Cruz, entre d'altres.

I "Cites" és una sèrie que, combinant drama i comèdia, ofereix una mirada personal a les relacions de parella actuals i aborda el món de les cites a cegues a través d'uns personatges que es creuen entre si. "Cites" és una producció d'Arca Audiovisual (Grup Fílmax) dirigida per Pau Freixas. Entre els actors que han protagonitzat les seves dues temporades destaquen els noms d'Eduardo Noriega, Aida Folch, Bea Segura, Ingrid Rubio, Nausicaa Bonnín, Eva Santolaria, Laia Costa, Isak Férriz, Biel Duran i Jordi Sánchez, entre d'altres.

tv3.cat/coproduccions

Anar al contingut