Quatre produccions amb participació de TV3, al Temporada Alta

La 25 edició del Temporada Alta, considerat un dels festivals d'arts escèniques més importants d'Europa, continua en marxa fins al 4 de desembre. Un festival multidisciplinari i pensat per a tots els públics. El cinema s'hi ha anat fent un lloc, amb un augment de la seva presència edició rere edició amb el Cinema de Temporada que enguany compta amb quatre produccions amb participació de TV3.
Aquest octubre arriben la ficció d'Isaki Lacuesta i el documental "Dead Slow Ahead", la producció catalana més premiada de l'any, com a plats forts de la cartellera cinematogràfica del Festival. Al novembre es podrà veure "La mort de Lluís XIV", l'últim film de l'inclassificable Albert Serra, guardonat amb el Premi Jean Vigo, i d'"El perdut", de Christophe Farnarier, la història d'un home normal i corrent que s'endinsa en les muntanyes del Ripollès i desapareix durant catorze anys, una pel·lícula que enlluerna per la seva senzillesa.

Continua en marxa la 25a edició del Temporada Alta, considerat un dels festivals d'arts escèniques més importants d'Europa i motor de creació del nostre país. El festival, pensat per a tots els públics, es caracteritza per tenir una programació multidisciplinària en camps com el teatre, la música, la dansa, el circ, la creació contemporània i l'audiovisual, amb la idea també de fomentar l'autoria catalana i exportar el talent local a l'estranger.

El cinema s'ha anat fent un lloc al Temporada Alta i la seva presència s'ha incrementat edició rere edició, ja sigui amb preestrenes de cineastes contemporanis, recuperant alguns clàssics o incrementant el nombre de muntatges teatrals que incorporen contingut audiovisual en la seva posada en escena. En la secció Cinema de Temporada s'han programat quatre produccions amb participació de TV3, tres col·laboracions i una coproducció.

Dimarts 18 d'octubre, a les 22.00

"La propera pell", d'Isaki Lacuesta i Isa Campo, juga amb l'ambigüitat. Emma Suárez i Àlex Monner, sota la batuta d'Isaki Lacuesta per parlar de l'adolescència. Un adolescent desaparegut torna a casa després de vuit anys quan tothom el donava per mort i es reincorpora a la vida familiar. A poc a poc sorgirà el dubte de si realment es tracta del nen desaparegut o d'un impostor. És una producció de Bord Cadre Films, Corte y Confección de Películas, Sentido Films i La Termita Films, amb la col·laboració de TV3 i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l'ICAA.

Dimarts 25 d'octubre, a les 22.00

"Dead slow ahead", de Mauro Herce, és el retrat d'un viatge revelador i hipnòtic a bord del vaixell de càrrega Fair Lady. Els mariners que el tripulen, gairebé tots filipins, viuen envoltats per un món deshumanitzat i totalment industrialitzat del qual sembla que siguin simples engranatges. És una producció de Nanouk Films i El Viaje Films en coproducció amb Bocalupo Films i TV3.

Dimecres 16 de novembre, a les 22.00

"La mort de Lluís XIV", d'Albert Serra, és una adaptació de les memòries de Saint-Simon sobre Lluís XIV, escrit per Thierry Lounas i pel mateix Albert Serra. El rei Sol té una gangrena imparable i veu que els seus dies s'acaben. Lluís XIV, postergat al llit, ha d'organitzar la seva successió. És una producció d'Andergraun Films, Capricci Film i Rosa Filmes, amb la col·laboració de TV3 i ARTE, i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Dimarts 29 de novembre, a les 22.00

"El perdut", de Christophe Farnarier, és un film totalment experimental, a cavall entre el documental i la ficció. Interpretat per Adrià Miserachs, narra la història d'un home que desapareix engolit per la muntanya sense cap motiu. El llargmetratge segueix al llarg d'un any la vida d'aquest home que sent la necessitat de viure com un animal al bosc, sense cap contacte amb els humans, per recuperar de mica en mica la necessitat de retrobar-se amb la seva família. És una producció de DDM Visual, Les Films du Présent i Pantalla Partida amb la col·laboració de TV3.

tv3.cat/coproduccions

tv3.cat/documentals