"Quan arribin els marcians"
"Quan arribin els marcians"

"Quan arribin els marcians" torna demà a TV3

Demà, a les 23.45, torna a TV3 "Quan arribin els marcians", el programa cultural en forma de càpsula del temps que s'envia a l'espai amb l'esperança que un dia algú la trobi i entengui els humans. Aquesta setmana, el retorn a la rutina, el tap generacional i el puritanisme seran els protagonistes del primer programa de la temporada.

El retorn a la rutina
El setembre, en general, representa el retorn a la rutina. És així i no hi ha res a fer, però què hi ha de positiu en tornar a allò que coneixem, als llocs, tasques i persones que ens són familiars, a l'ordre i la repetició? El programa en parlarà amb Elena Trapé, directora de la pel·lícula "Les distàncies", que s'acaba d'estrenar. Amb l'actriu Carme Pla, membre de la companyia T de Teatre, que torna amb "E.V.A.", l'obra amb què han celebrat els 25 anys de trajectòria. Amb Paco Mir, membre de Tricicle, companyia que ha anunciat el comiat dels escenaris amb l'espectacle "Hits", i amb el psicòleg Andrés Cuartero.

Tap generacional
La polèmica sobre la dimissió del director del Teatre Lliure Lluís Pascual ha destapat un seguit d'anomalies, algunes simptomàtiques i segurament no només de l'àmbit teatral. Júlia Bertran aprofundeix en el que s'ha anomenat el "tap generacional", que produeix l'estancament en els càrrecs de responsabilitat i pot impedir la renovació a tots els nivells. En parla amb Toni Casares, director de la Sala Beckett, amb la directora de cinema i teatre Elena Martín, amb el periodista Guillem Martínez i amb Àlex Serrano, membre de la companyia Agrupación Señor Serrano.

Som més puritans?
Quines línies vermelles hi ha avui dia? Hi ha d'haver línies vermelles? En un moment en què la llibertat d'expressió s'ha convertit en un dels centres del debat, el reportatge "Som més puritans" explora l'estat actual de la transgressió cultural amb el cronista cinematogràfic Jaume Figueras, el periodista musical Luís Hidalgo, el dissenyador de moda Juan Avellaneda i l'autora de còmics Laura Pérez Vernetti.

L'abduccí: Marc Parrot
Als marcians els agradaria descobrir el secret de la felicitat humana, per això han abduït el músic Marc Parrot, que publica l'àlbum "Misteriosament feliç" i el presenta al Mercat de Música Viva de Vic.

Cap de setmana a la terra
Per acabar el programa, aquesta secció fa quatre propostes culturals perquè, si els marcians aterren avui mateix, puguin triar. Aquesta setmana les propostes són: La Setmana del Llibre en català; El Mercat de Música Viva de Vic; El BAM, en el marc de les Festes de la Mercè de Barcelona, i "El futbol és així", al Teatre Gaudí de Barcelona.

"Quan arribin els marcians" és un planeta en ell mateix, és un lloc des d'on es pregunta per què passen les coses que passen i la gent fa el que fa. Un programa convençut que la cultura és a tot arreu.

tv3.cat/marcians
twitter.com/marciansTV3

instagram.com/marciansTV3
facebook.com/marciansTV3

Anar al contingut