"Quan arribin els marcians", el nou programa cultural de TV3

TV3 estrena dijous, 2 de novembre, a les 23.35, "Quan arribin els marcians", un nou programa cultural en forma de càpsula del temps que s'envia a l'espai amb l'esperança que, com va fer Carl Sagan amb la sonda Voyager i el seu "Golden Record" ara fa 40 anys, un dia algú la trobi i ens entengui.

Cada setmana, el programa plantejarà reflexions i es farà preguntes per poder entendre i explicar la condició humana a través de la cultura. El to el pauta la voluntat de reflexió, una reflexió que topa amb la ironia, el desconcert i, per què no, el sentit de l'humor. Perquè els humans som força curiosos i estranys...

La Júlia Bertran i el Jofre Font són els reporters que posen cara a aquesta missió que combina l'actualitat informativa amb l'actualitat i la contemporaneïtat culturals, la divulgació i l'agenda d'oci. Abasta, alhora, totes les disciplines i busca la veu tant de creadors com d'experts en diferents matèries i ciutadans, aquells per a qui la cultura ajuda a entendre el món que els ha tocat viure.

El programa, de mitja hora de durada, començarà cada setmana preguntant-se pel tema que ha marcat la pauta informativa de la setmana. Així, el primer programa analitzarà el concepte dels girs de guió i entrevistarà creadors com el dramaturg i director teatral Guillem Clua; el director de cinema Sergio G. Sánchez, director d'"El secreto de Marrowbone"; la periodista Lídia Heredia, i el catedràtic d'Història Contemporània de la UB Andreu Mayayo.

El programa comptarà cada setmana amb dos reportatges. En el primer, a partir d'una entrevista amb Roberto Saviano, que ha publicat recentment la novel·la "La banda dels nanos", Jofre Font explorarà com la ficció fomenta la fascinació pels malvats, també exemplificada per l'èxit d'una sèrie televisiva com "Narcos".

A "Blade runner: el futur ja és aquí", s'analitza com aquest títol estrella de la història del cinema i la seqüela "Blade Runner 2049" han fet prospectiva de com és i serà la humanitat. El programa ho parlarà amb el professor d'Història dels Gèneres Audiovisuals de la UPF Fran Benavente; l'arquitecte i músic Ramon Faura; l'investigador cultural José Luis de Vicente, i la meteoròloga Gemma Puig.

Cada setmana, els marcians s'acostaran a la Terra per investigar de quin peu calcen els espècimens que es dediquen a la cultura. Ivan Labanda, mestre de cerimònies a l'espectacle "Cabaret", que es pot veure aquests dies al Teatre Victòria de Barcelona, en serà el primer abduït.

La "Tuitipèdia" és una secció que parteix del xivarri de les xarxes socials per analitzar amb una mica més de deteniment un fet tuitejat i retuitejat. En el primer programa s'explica l'origen del moviment #metoo.

I per acabar el programa, la secció "Cap de setmana a la Terra" farà cinc propostes culturals perquè, si els marcians aterren avui mateix, tinguin què triar.

"Quan arribin els marcians" és un planeta en ell mateix, és un lloc des del qual es pregunta per què passen les coses que passen i la gent fa el que fa. I, n'estem convençuts: la cultura és a tot arreu.

"Quan arribin els marcians" també, cada dissabte, a les 22.00, al 33.

tv3.cat/marcians

twitter.com/marciansTV3

instagram.com/marciansTV3

facebook.com/marciansTV3

Anar al contingut