Puigcercós: Les institucions de l'Estat tenen "por reverencial" a revisar temes com el franquisme

En una entrevista al programa El secret de Catalunya Ràdio amb Sílvia Cóppulo, el president d'ERC denuncia que la justícia espanyola està dominada per sectors conservadors que en determinen l'actuació.

El president d'ERC, Joan Puigcercós, denuncia que la justícia espanyola està dominada per sectors conservadors que en determinen l'actuació. En una entrevista al programa El secret de Catalunya Ràdio amb Sílvia Cóppulo, n'ha posat d'exemples: la decisió de jutjar Baltasar Garzón i la resolució de la Fiscalia de donar per nul el procés contra el president republicà de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys, basant-se en la Llei de la Memòria Històrica. Segons Joan Puigcercós, les institucions de l'Estat tenen "una por reverencial" a l'hora de revisar qüestions com el franquisme: "La justícia espanyola segurament és l‘única institució que des del franquisme a avui no ha tingut un canvi, -ni de caràcter social, no hi ha hagut mobilitat social-, no hi ha hagut un canvi traumàtic. I quan has d'enfocar temes com la revisió del franquisme, -miri què li està passant al senyor Garzón-, quan s'ha d'enfocar temes com la revisió del franquisme, el poder judicial, en aquest moment dominat per sectors molt conservadors -per no dir ja que freguen la dreta extrema-, hi ha por reverencial per part de les institucions de l'Estat i per part del PSOE. I això és el que ha passat".

Sobre el cas Gürtel, el president d'ERC s'ha refermat en les declaracions que va fer ahir, en què deia que aquest cas no perjudicaria electoralment els populars perquè els seus votants eren impermeables als casos de corrupció. Joan Puigcercós ha insistit que "hi ha una part de votants del PP que no s'horroritza moralment, ni té cap tipus de pudor". A més, ha volgut deixar clar que no demanarà disculpes als populars, tal com li han reclamat, per haver fet aquestes afirmacions i ha afegit que és ell el que espera una disculpa del PP per tots els casos de corrupció del País Valencià, Madrid i les illes Balears.

www.catradio.cat
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut