Presentació d'"Arts i oficis"

Avui, a l'Escola Superior de Música de Catalunya s'ha presentat la nova aposta del 33, "Arts i oficis", una sèrie de divulgació i entreteniment en què professionals consagrats, emergents i alumnes que acaben la seva formació en un ofici compartiran les seves experiències dins del sector de les indústries creatives.

La benvinguda ha estat de Pilar Cugat, que ha explicat que "quan va arribar el projecte a TV3 ens va cridar l'atenció per tres raons. La primera és que es posava en valor uns oficis tapats per l'escena a la qual estem habituats. Si pensem en teatre ens ve al cap l'actor, però no les persones que treballen al darrere, i sense les quals no seria possible que sortís. La segona raó és que el programa posa en valor totes les institucions educatives relacionades amb els oficis. I la tercera que són oficis de futur amb llocs on preparar-se".

Xavier Marcè ha volgut destacar que "darrere d'un contingut cultural acabat hi ha molts oficis i cal posar-los en valor. Avui sembla que tothom pot gravar un disc a casa seva o gravar un curt, però és precís no vulgaritzar aquesta feina, per això cal mostrar la gent que ensenya i aquells que aprenen". Marcè també ha explicat que la tria "s'ha autoimposat i que el més important és l'ofici i no els protagonistes. S'ha fet una primera selecció amb tretze professions, però la llista és molt més llarga, per això esperem que hi hagi una segona i fins i tot una tercera temporada".

El vicepresident de Focus també ha parlat de l'estructura del programa. "Un professional consagrat, un emergent i un estudiant comparteixen les seves experiències. I com es pot veure es mira cap al futur, perquè aquests oficis tenen a veure amb l'economia i segueixen construint continguts". Ha destacat que "l'espai té un punt d'entreteniment i de juguesca amb la voluntat que l'espectador es quedi a veure com acaba el joc". Ha manifestat que "el programa té una gran dimensió pública perquè dóna a conèixer els oficis i les institucions".

Lau Delgado, director del programa ha intervingut per explicar que "el programa utilitza el joc com una manera de crear interacció entre els personatges que hi participen, també és una bona opció per explicar els oficis i un sistema per mantenir alerta l'espectador". Per a Delgado, "el programa és divulgatiu però amb un format diferent al que estem habituats, per això farà que la gent no desconnecti".

El director de l'ESMUC, Josep Borràs, ha explicat que per ells "ha estat important participar en un programa com aquest perquè es reconegui la feina que fem. Fa 14 anys que va néixer el centre i no ens volíem centrar en la música clàssica, ara es podrà veure què fem".

Per Pere Roca, productor executiu, el programa "ens ha ajudat a aprendre moltes coses i a conèixer molta gent". També ha volgut agrair la feina de tot l'equip.

facebook.com/artsioficis33

@artsioficis33
Anar al contingut