Premi de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya a la Fundació La Marató de TV3

La Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya ha decidit atorgar el XXI Premi RAFC a la Fundació La Marató de TV3 per fomentar i promoure la recerca biomèdica d'excel·lència i per sensibilitzar la societat sobre les diferents malalties que es tracten en cada edició. El guardó també reconeix l'esforç en l'elaboració de campanyes de participació ciutadana i actes de difusió i educació sanitària, que contribueixen a la prevenció i la conscienciació social.

L'acte de lliurament, obert al públic, es farà el dilluns 15 de gener, a les 18.30, a la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya, en el decurs de la sessió inaugural del curs acadèmic, on també es donaran les medalles als acadèmics que accedeixen a la condició d'emèrit.

Els Premis RAFC distingeixen anualment aquella institució que ha contribuït de forma singular a ennoblir el món de la farmàcia, ja sigui per la perseverança en la seva trajectòria o per un fet d'una rellevància especial.

La Fundació La Marató de TV3 promou la recerca biomèdica a partir dels fons recaptats en el programa de televisió i ràdio dels mitjans de la CCMA i organitza campanyes de sensibilització sobre les malalties que s'hi tracten. Durant 26 anys, aquest projecte solidari ha recaptat més de 170 milions d'euros, ha finançat 794 projectes d'investigació en recerca biomèdica de malalties greus i cròniques i ha implicat més de 7.300 investigadors, fet que l'ha convertit en una de les principals fonts de finançament de la recerca biomèdica a Catalunya. Aquest aspecte s'ha combinat amb una profunda tasca de sensibilització social sobre malalties greus i cròniques que inclou l'organització anual de més de 5.300 conferències als centres educatius, amb un públic de 250.000 joves, i el suport a més de 3.000 activitats populars organitzades per iniciativa ciutadana, que cada any impliquen la participació activa d'un milió de ciutadans.

tv3.cat/marato

Anar al contingut