Premi Cerverí 2017.Quina cançó té la millor lletra en català de la temporada?

Catalunya Ràdio, iCat.cat i la Fundació Prudenci Bertrana, amb la col·laboració de la revista "Enderrock", conviden els oients a participar en l'elecció popular de la millor lletra de cançó inèdita d'aquesta temporada.
A partir d'avui, 17 de juliol, ja es poden votar les cançons finalistes a través del web de Catalunya Ràdio.
Premi Cerverí 2017

Premi Cerverí 2017

La base del Premi és la votació popular, a partir de les vuit cançons que el jurat ha triat, d'entre totes les lletres presentades. El jurat, el formen els periodistes musicals de Catalunya Ràdio Montserrat Virgili i Blai Marsé; la periodista del Grup Enderrock, Helena Morén; el director de la revista "Enderrock", Lluís Gendrau; el director del programa d'iCat.cat "Independents", Josep Martín; i la responsable de programació d'iCat.cat, Lucía Flores, amb Xavier Salvà com a secretari sense vot.

Cançons finalistes Premi Cerverí 2017

1.- "El riu de l'oblit" - Enric Montefusco. Del disc "Meridiana".

2.- "Menteix la primavera" – Mishima. Del disc "Ara i res".

3.- "Els afores" - Renaldo & Clara. Del disc "Els afores".

4.- "La mestra" – Zoo. Del disc "Raval".    

5.- "Obriu les portes" – Txarango. Del disc "El cor de la terra".

6.- "Heroïna de Montserrat" – Les sueques. Del disc "Moviment".        

7.- "Vals de l'oblit" – Jaume Sisa. Del disc "Malalts del cel".

8.- "Vos trobava a faltar" – Miqui Puig & ACP. Del disc "Escuela de capataces".

Durant tot l'estiu, fins al 17 de setembre, els oients de Catalunya Ràdio i d'iCat.cat estan convidats a triar-ne una, votant a través del web de Catalunya Ràdio. D'aquesta votació, en sortirà el Premi Cerverí 2017 a la millor lletra de cançó editada en català, que se sabrà durant la gala de lliurament dels Premis Prudenci Bertrana. La festa de proclamació dels Premis Literaris de Girona 2017 tindrà lloc el 21 de setembre.

Premi Cerverí

Cada any, la Fundació Prudenci Bertrana convoca els Premis Literaris de Girona: Prudenci Bertrana, de novel·la; Miquel de Palol, de poesia; Carles Rahola, d'assaig; Ramon Muntaner, de literatura juvenil; Cerverí, de lletra per a cançó, i LletrA, a la millor iniciativa digital de i sobre literatura catalana, per col·laborar en la difusió d'aquests gèneres i de la lectura en català, i per honorar la memòria de cinc escriptors i gironins il·lustres. El Premi Cerverí, de lletra de cançó, es va constituir l'any 1996.
 

Les bases per participar-hi

Hi participen les lletres originals i inèdites editades en el sector discogràfic durant l'últim any natural. No hi opten ni les adaptacions ni els textos editats anteriorment en qualsevol altre suport. La Fundació Prudenci Bertrana, Catalunya Ràdio, iCat.cat i la revista "Enderrock" faran difusió de les lletres que concursen al premi, que és honorífic.

 

catradio.cat

facebook.com/catradio

twitter.com/catalunyaradio