"Poesia per a inquilins" i "Canvi de peu", dissabte, a "Tot un món"

"Tot un món", l'espai de Televisió de Catalunya sobre diversitat cultural i immigració, s'acosta a les persones arribades d'arreu del món per saber què fan i quina ha estat i és la seva aportació a la societat catalana des que viuen aquí. Per conèixer els seus somnis, quins projectes tenen i per descobrir com s'han materialitzat en alguns estudis, en alguna feina o en algun negoci. S'acosta a les vides d'emprenedors, estudiants, creadors i artistes per veure què creen, on treballen i com tiren endavant una iniciativa personal o com participen en un projecte col·lectiu. A través de les històries dels protagonistes de "Tot un món", el programa descobrirà l'arrelament de les persones que han immigrat a Catalunya i que ja formen part del teixit social i cultural català.
Aquest dissabte, 22 d'abril, a les 10.50, a "Tot un món", les històries de Xènia Dyakonova i Jacinto Elá.

"Poesia per a inquilins"

Xènia Dyakonova sempre ha estat una apassionada de la lectura i l'escriptura, però va ser quan va arribar a Catalunya que va començar la seva afició per l'escriptura, també en català. Tot i que es dedicava a la traducció de grans obres escrites en rus al català, la Xènia va aventurar-se a escriure poesia catalana per poder compartir les seves creacions amb la gent d'aquí. Amb l'Editorial Blind Books va publicar el seu primer llibre de poemes en català, "Per l'inquilí anterior", i actualment també fa classes d'escriptura i poesia a l'Escola de l'Ateneu Barcelonès.

"Canvi de peu"

L'exfutbolista Jacinto Elá acaba d'autoeditar-se el seu primer llibre, "Futbol B", on explica tot allò que li hauria agradat saber abans de dedicar-se al món del futbol. Per Jacinto, l'escriptura és un mitjà d'expressió per explicar els seus sentiments, també pel que fa a situacions de racisme que ha viscut sent futbolista. Diu que és de Guinea, perquè és on ha nascut, però havent viscut 33 anys a Espanya creu que s'hauria de poder sentir espanyol i català sense que la gent li ho negués.

tv3.cat/totunmon

facebook.com/totunmontv3