"Pobresa infantil: fer front a l'emergència" a ".CAT"

El ".CAT" d'aquest dijous, a les 22.40, abordarà el problema de la pobresa infantil amb Amb la vicepresidenta i consellera de Benestar, el síndic de greuges, professionals i famílies afectades

La profunditat de la crisi ha fet augmentar el nombre de famílies amb fills en situació de pobresa. A Catalunya, Unicef apunta que n'hi ha gairebé mig milió. Això els converteix en els més vulnerables i amb el risc de quedar exclosos socialment. Una situació que determina el seu futur. Són 1 de cada 3 infants que, sobretot en època de vacances,  necessiten el suport de les administracions i d'entitats socials per suplir mancances bàsiques. I és que els menors és el col·lectiu on la pobresa està fent més estralls. Davant d'aquesta situació són diverses les organitzacions que demanen solucions urgents. El govern acaba d'aprovar un pla d'acció per la lluita contra la pobresa i per la inclusió, que té com a eix prioritari la infància i l'adolescència. N'hi ha prou? Calen més mesures? Quines? Com s'està afrontant l'emergència social que representa la pobresa infantil?

El programa ho debat el dijous, 25 de juny, amb Neus Munté, nova vicepresidenta del govern i consellera de Benestar Social; Rafael Ribó, síndic de greuges; Mayte Salcedo, mare de 5 fills. Després del fracàs d'un negoci, ha passat a ser usuària dels serveis socials i diferents entitats; Enric Morist, coordinador de Creu Roja de Catalunya; Enric Canet, director del Casal dels Infants; Carlos Alarcón, treballador social i membre de la Comissió d'Infància i Família del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i Josep Oliver, catedràtic d'Economia Aplicada de la UAB.

Ariadna Oltra ha anat al Casal dels Infants, aquesta setmana, la primera sense escola, per veure el dia a dia d'aquesta organització i els seus treballadors, i també escoltar la veu dels joves que es troben en aquesta situació. El programa també ha parlat amb una família amb dos fills. Ell està a l'atur i ella té una feina temporal. Van haver de deixar el seu pis perquè no podien pagar la hipoteca i ara viuen en un altre habitatge, ocupat amb el suport de la PAH.

tv3.cat/puntcat
twitter.com/puntcatTV3