Pintura inflable, al "Dinàmiks"

El programa "Dinàmiks" porta nous experiments al canal Super3. Demà dissabte, a les 10.40, Dani Jiménez, el presentador, ensenyarà a fer pintura inflable, descobrirà per què les estrelles es veuen només de nit i plantejarà com moure una moneda del canell sense bellugar el braç.

Al "Dinàmiks", Dani Jiménez ensenyarà a fer pintura inflable. Per fer aquest experiment, el Dani necessitarà cartolina i cartró, un llapis, cola blanca, escuma d'afaitar, farina, un bol, gots per mesurar, tassetes, una cullera, colorant alimentari, tisores, bosses de plàstic i foam de colors.

I després d'aquest experiment, "Dinàmiks" repassarà la figura del físic neerlandès Johannes Diderik van der Waals, conegut pels seus estudis sobre el comportament dels gasos. Van der Waals és famós per la seva equació que estableix la relació entre la pressió, el volum i la temperatura de gasos i líquids. Gràcies a la seva aportació en el camp dels gasos, va rebre el Premi Nobel de Física el 1910.

A l'apartat de "La pregunta curiosa", Dani Jiménez descobrirà, amb exemples pràctics, per què les estrelles es veuen només de nit. "El repte" plantejarà com moure una moneda del canell sense bellugar el braç.

Clip del capítol "La pintura inflable"

super3.cat/dinamiks

Anar al contingut