"Petra", la jove que vol descobrir qui és el seu pare
"Petra", la jove que vol descobrir qui és el seu pare

"Petra", amb la participació de TV3, seleccionada per als European Film Awards

L'Acadèmia de Cinema Europeu ha anunciat els títols de les 49 pel·lícules que optaran a una nominació per a la 31a edició dels European Film Awards 2018, que s'entregaran el 15 de desembre a Sevilla. El llargmetratge de Jaime Rosales "Petra", que compta amb la participació de TV3, forma part d'aquesta primera selecció. Amb 35 països europeus representats, la llista il·lustra, una vegada més, la gran diversitat del cinema europeu.

"Petra" és una tragèdia familiar dirigida pel barceloní Jaime Rosales i protagonitzada per Bárbara Lennie (Petra), Àlex Brendemühl, Joan Botey i Marisa Paredes, en què la jove heroïna que dona nom al film vol descobrir, just després de la mort de la seva mare, qui és el seu pare, un secret que sempre li ha estat amagat.

El film es va estrenar mundialment dins la Quinzena dels Realitzadors del 71è Festival de Canes i arribarà als cinemes el 19 d'octubre. També és un dels títols que es podrà veure en la 66 edició del Festival de Sant Sebastià, que se celebrarà entre el 21 i el 29 de setembre.

L'Acadèmia de Cinema Europeu concedeix anualment els European Film Awards per reconèixer l'excel·lència en les produccions cinematogràfiques europees.

Els 20 països amb més membres de l'EFA han votat directament una pel·lícula nacional per a la llista de la selecció. Per completar la llista, un comitè de selecció format per la junta de l'EFA i els experts convidats Giorgio Gosetti (Itàlia), Elise Jalladeau (Grècia), Christophe Leparc (França), Jacob Neiiendam (Dinamarca), Edvinas Pukšta (Lituània) i Alik Shpilyuk (Ucraïna) ha inclòs altres pel·lícules.

En les pròximes setmanes, més de 3.500 membres de l'Acadèmia de Cinema Europeu votaran per les nominacions a les categories de pel·lícula europea, director, actor, actriu i guionista. Les nominacions es donaran a conèixer el 10 de novembre al Festival de Cinema Europeu de Sevilla.

El lliurament de premis de la 31a edició dels European Film Awards es farà el 15 de desembre també a Sevilla.

www.tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut