"Personatges", la nova proposta del 33 per a les nits d'estiu dels diumenges

A partir del dia 4, cada diumenge a les 21.55, el 33 proposa una cita amb figures il·lustres de les nostres terres. "Personatges" és el títol d'aquest programa, que, a través del gènere documental, en la majoria dels casos, i de l'entrevista, aborda figures cabdals de la nostra història.

L'oceanògrafa Josefina Castellví, l'abat Escarré, l'arquitecte Josep Lluís Sert, el bisbe Pere Casaldàliga, el cantautor Ovidi Montllor, l'economista Fabián Estapé, el lingüista Joan Coromines, el periodista Xavier Vinader, la bailaora Camen Amaya, el doctor Moisès Broggi, el compositor Joan Manén, i els escriptors Manuel de Pedrolo i Manuel Vázquez Montalbán, són els "Personatges" que abordarà aquest cicle.

"Els records glaçats"

La protagonista d'"Els records glaçats" és Josefina Castellví, catalana de l'any 2013 i Premi Nacional de Cultura del mateix any.

"Els records glaçats", una coproducció de TV3 dirigida per Albert Solé, és el retrat d'una gran aventura, però també el d'una dona excepcionalment vitalista que lluita per reivindicar la feina feta i l'esperit utòpic del tractat antàrtic, permanentment amenaçat per la cobdícia geopolítica i pels interessos industrials. En el documental intervenen personatges clau d'aquells anys i de la nova generació que treballa a l'Antàrtida.

Sinopsi
Després de jubilar-se, fa 17 anys, Josefina Castellví ha decidit enfrontar-se als fantasmes del passat i tornar a l'Antàrtida, el paradís perdut dels anys més intensos de la seva vida. El 2012, any del 25 aniversari de la creació de la Base Antàrtica Espanyola (BAE) que ella va crear i va dirigir durant 6 campanyes, va preparar el seu viatge de comiat del continent blanc. El viatge va coincidir, a més, amb la posada en marxa de la nova base antàrtica. La pel·lícula recull aquest viatge físic i emocional de la Josefina per un dels paisatges més bells del món.
 

Fitxa
Direcció i guió: Albert Solé
Director de fotografia: Hans Hansen
Muntatge: Jordi Puig
Ajudant de muntatge: M. Eulàlia Muntané
Música: David Giró
So: Marc Casademunt
Direcció de producció: Cristina López

"Els records glaçats" és una coproducció de Minimal Films, Televisió de Catalunya i TVE.

tv3.cat/documentals

Anar al contingut