Personatges, al 33

Aquest estiu, el 33 recupera la història de grans personatges amb l'emissió de diversos documentals. Dimecres, 1 d'agost, a les 22.55, "La Víctor", una producció de Minoria Absoluta SL en coproducció amb Televisió de Catalunya i amb el suport de la Diputació de Girona, l'ICEC i la Institució de les Lletres Catalanes, descobreix una dona, una pionera, Caterina Albert, que va haver d'amagar-se rere un nom d'home, Víctor Català.

A continuació, a les 23.50, "Montserrat Roig: l'hora violeta", una producció de Wonkafilms en coproducció amb Televisió de Catalunya i RTVE, amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals, Audioprojects i l'Institut Català de la Dona, explica qui va ser aquesta escriptora desapareguda prematurament el 1991.

"La Víctor"

L'actriu Míriam Iscla rep l'encàrrec d'interpretar el personatge de Víctor Català, del qual només sap que era una dona i que escrivia. Per obtenir informació que l'ajudi a ficar-se a la pell de l'escriptora, comença una ruta que la portarà a entrevistar-se amb les persones que coneixen millor el pensament i l'obra de l'autora empordanesa.

A mesura que l'actriu comença a endinsar-se en el món de Víctor Català, la veurem transformar-se en el personatge i reaccionar davant de les informacions que exposen els entrevistats, ja sigui per confirmar-les o per respondre-hi.

El documental anirà construint, d'aquesta manera, l'enigmàtic personatge d'aquesta dona, Caterina Albert, que va haver d'amagar-se rere un nom d'home, Víctor Català. Una pionera que, potser sense saber-ho, va obrir camí per a totes les dones que volen defensar la seva vocació.

Direcció: Francesc Escribano
Guió: Sílvia Soler
Realització: David Barragán
Productor: Jordi Marqués
Productor executiu TVC: Jordi Ambròs
Productor delegat TVC: Joan Pavon
Director fotografia: Nando Gutiérrez
Muntatge: Roger Gispert
Directora de producció: Mireia Gaitán
Grafisme: Roger Gispert
Veu en off: Míriam Iscla

"La Víctor" (2016), una producció de Minoria Absoluta SL en coproducció amb Televisió de Catalunya i amb el suport de la Diputació de Girona, l'ICEC i la Institució de les Lletres Catalanes.

 

"Montserrat Roig: l'hora violeta"

"Montserrat Roig: l'hora violeta" explica qui va ser aquesta escriptora desapareguda prematurament fa 26 anys. Molt compromesa políticament durant la Transició democràtica, Roig va destacar per la seva obra literària i periodística, i també per reivindicar un feminisme combatiu i sense complexos. El documental és el retrat d'un personatge carismàtic i irrepetible que va sacsejar la vida cultural i política catalana de la segona meitat del segle XX.

Direcció i guió: Neus Ràfols Garcia
Realització: Pere Herms
Productor: Albert Saguer
Productor executiu TVC: Jordi Ambròs
Productor delegat TVC: Joan Pavon
Director fotografia: Ferran Casterà
Muntatge: Tomàs Muñoz
Director de producció: Carolina Trujillo/Jordi Portals
Música: "Le temps de cerises", de Jean-Baptiste Clément i música d'Antoine Renard, interpretat per Maria Camats i Marc Robine. Cançons d'Ovidi Montllor, Maria del Mar Bonet i Lluís Serrahima, Lluís Llach i Marina Rossell
Grafisme: Tomàs Muñoz
Veu en off: Lali Feliu i Meritxell Sabaté

"MONTSERRAT ROIG: L'HORA VIOLETA" (2017), una producció de Wonkafilms en coproducció amb Televisió de Catalunya i RTVE, amb el suport de l'Institut Català de les Empreses Culturals, Audioprojects i l'Institut Català de la Dona.

tv3.cat/33

Sant Joan Despí, 31 de juliol del 2018

 

Anar al contingut