Pérez Moya diu que la Generalitat estudia reduir l'amplada dels carrils d'algunes vies ràpides

El director del Servei Català del Trànsit, Josep Pérez Moya, ha dit a Catalunya Ràdio que la Generalitat està "analitzant" la possibilitat de reduir els carrils d'algunes vies ràpides per crear carrils bus i incidir en la velocitat dels conductors.

"Segurament haurem de fer alguna mesura complementària equivalent al que es va fer a les rondes, que és modificar l'amplada dels carrils perquè com més ample és el carril, més sensació es té que es va a menys velocitat de la que es podria anar. Llavors, l'amplada del carril també t'ajuda a mantenir una velocitat i amb això guanyaríem una altra cosa, guanyaríem més voral o, fins i tot, la possibilitat d'incorporar algun carril bus", ha explicat Pérez Moya.
El director del Servei Català del Trànsit ha afegit que per tirar endavant aquesta iniciativa s'haurà de parlar amb els titulars de les vies ràpides afectades, a més de "mirar tots els trams" per veure si es pot "jugar amb el voral i guanyar un carril que permetria fer carril bus".
D'altra banda, Moya ha assenyalat que la prohibició d'anar a més de 80 quilòmetres per hora a l'àrea metropolitana de Barcelona influeix en la fluïdesa viària. "Es nota que hi ha una millora, almenys hi ha menys incidències a la xarxa metropolitana i la circulació és un pèl més fluïda. Ara, congestió n'hi ha i n'hi haurà sempre. Amb això no acabarem", ha puntualitzat.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut