Pere Navarro marca distàncies amb el PP català sobre el model d'estat i les polítiques que defensen

El candidat del PSC a les eleccions del 25-N ha afirmat a "El matí de Catalunya Ràdio" que el seu partit vol proposar una reforma de la Constitució per anar cap a un estat federal.

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, elegit candidat a les eleccions del 25 de novembre, ha remarcat que entre la seva formació i el PP català hi ha grans diferències, tant pel que fa al model d'estat com a les polítiques dels dos partits. Navarro ho ha assenyalat a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, després que tant els populars com el PSC no van donar suport a la resolució al Parlament a favor del referèndum per l'autodeterminació: "El Partit Popular està als antípodes del que nosaltres proposem. El Partit Popular el que vol és una recentralització de l'Estat, col·loca a les autonomies totes les culpes de la crisi econòmica. Nosaltres pensem que tot això, evidentment, no respon a la realitat. I l'altra diferència amb el Partit Popular són les polítiques econòmiques i socials."

El candidat del PSC als comicis del 25-N ha reiterat la seva aposta pel federalisme. En aquest sentit, Pere Navarro ha dit: "Ens hi hem de posar, hem de començar a treballar per reformar aquesta Constitució per anar cap a un estat federal i que després aquesta reforma la puguin votar els ciutadans." Segons Navarro, "primer, el convenciment que és el millor que pot passar per Catalunya, per Espanya i també per Europa. La necessitat que Catalunya, en aquest moment, lideri un projecte col·lectiu també per Espanya i per Europa, i ho lideri des del punt de vista polític però també des del punt de vista econòmic i social. I l‘única manera de fer-ho és reivindicant el que nosaltres volem, que és més autogovern i un finançament just".

El líder del PSC ha explicat que la dirigent del partit i exministra Carme Chacón participarà activament en la campanya electoral, que ha dit que encara està per dissenyar.

catradio.cat/mati
facebook.com/elmatidecatalunyaradio
twitter.com/maticatradio

Anar al contingut