"Eva", de Kike Maíllo

Pel·lícules Gaudí: "Eva", a TV3, i "La plaga", al 33

Amb l'objectiu de commemorar els deus anys dels Premis Gaudí i de reforçar el seu compromís amb la indústria del cinema català, TV3 i el 33 ofereixen una programació especial en què emetran una sèrie de pel·lícules guardonades en les edicions anteriors. Demà, a les 00.55, a TV3, s'hi podrà veure "Eva", de Kike Maíllo. I diumenge, a les 21.35, al 33, s'emetrà la coproducció de TV3 "La plaga", de Neus Ballús.

El diumenge 28 de gener, els Premis Gaudí celebraran la desena edició. Aquests guardons tenen la finalitat de promocionar i difondre les millors pel·lícules, artistes i tècnics del sector cinematogràfic català.

TV3 i el 33 han preparat una programació especial que consisteix en l'emissió de pel·lícules que han estat guardonades als Premis Gaudí els últims anys. TV3 oferirà una "pel·lícula Gaudí" cada divendres d'aquest mes, després de "La gran pel·lícula". Per la seva banda, el 33 ho farà els diumenges, així com un dissabte, a partir d'aquest diumenge 14 de gener.  

"Eva", divendres 19 de gener, a les 00.55, a TV3

En un futur pròxim en què els éssers humans viuen acompanyats per criatures mecàniques, Àlex, un reputat enginyer cibernètic, torna a Santa Irene amb un encàrrec molt específic de la Facultat de Robòtica: crear un nen robot.

Després de la marxa d'Àlex i deus anys d'absència, la vida ha seguit el seu curs per al seu germà David i per a Lana, que ha refet la seva vida. La rutina d'Àlex es veurà alterada, de forma casual i inesperada, per Eva la filla de David i Lana, una nena especial i magnètica que estableix una relació de complicitat amb Àlex des del primer moment. Junts emprendran un viatge que els precipitarà a un final revelador.

"Eva" és una producció d'Escándalo Films i Ran Entertainment, amb la producció associada de TV3 i Instituto Buñuel. El film va participar en la quarta edició dels Premis Gaudí, on va rebre el premi a millor pel·lícula en llengua no catalana, millor direcció artística (Laia Colet), millor actor secundari (Lluís Homar) millor fotografia, i millors efectes especials.

La pròxima projecció especial prevista a TV3, després de "La gran pel·lícula", és "Pa negre" el divendres 26 de gener.

"La plaga", diumenge 21 de gener, a les 21.35, al 33

Històries, aparentment inconnexes s'encreuen a la perifèria de Barcelona. La d'un pagès amenaçat per la ruïna i la d'una dona filipina acabada d'arribar. La d'una anciana que afronta el final dels seus dies i la d'una prostituta que es queda sense clients. La d'un jove moldau que es prepara per a un combat de lluita lliure i la d'una plaga que assola els camps i les collites. Els protagonistes de la pel·lícula (no-actors que s'interpreten a si mateixos) veuen com els seus destins es van entreteixint mentre l'estiu avança.

Més de quatre anys de treball amb la gent de la zona han servit a Neus Ballús per construir aquest retrat commovedor de la vida que bull als afores de les grans ciutats, entre camps, autopistes i polígons industrials.

"La plaga" és una producció d'El Kinògraf, amb la coproducció de TV3, en associació amb Arte France-La Lucarne. Aquesta pel·lícula va formar part de la sisena edició dels Premis Gaudí, on va obtenir el premi a millor pel·lícula, millor direcció, millor guió i millor muntatge.

Les pròximes emissions especials previstes al 33 són "El camí més llarg per tornar a casa", el dissabte 27 de gener a les 22.35, i "Tres dies amb la família", el diumenge 28 de gener, a les 21.35.

tv3.cat 

tv3.cat/33

Anar al contingut