Francesc Colomer i Maria Comas a "Pa nege"
Francesc Colomer i Maria Comas a "Pa nege"

Pel·lícules Gaudí a TV3 i el 33

TV3 i el 33, amb l'objectiu de commemorar els deu anys dels Premis Gaudí i reforçar el seu compromís amb la indústria del cinema català, ofereixen aquest cap de setmana l'última remesa de pel·lícules Gaudí abans de l'entrega de premis, que tindrà lloc aquest diumenge a la nit.

Demà, a les 00.25, a TV3, "Pa negre", un film d'Agustí Villaronga que compta amb la coproducció de TV3. Per la seva banda, el 33 estrena, dissabte a les 22.35, "El camí més llarg per tornar a casa", dirigida per Sergi Pérez. Diumenge, doble sessió amb les coproduccions de TV3 "Tres dies amb la família", de Mar Coll, a les 21.35, i "Pa negre", a les 22.50.

Aquest diumenge, 28 de gener, els Premis Gaudí celebren la desena edició, i TV3 i el 33 han preparat una programació especial en què es podran veure algunes de les pel·lícules que han estat guardonades en anteriors edicions dels premis.

"Pa negre", divendres, a les 00.25, a TV3, i diumenge, a les 22.50, al 33

En els durs anys de la postguerra rural a Catalunya, l'Andreu, un nen que pertany al bàndol dels perdedors, troba un dia els cadàvers d'un home i el seu fill al bosc. Les autoritats volen carregar-li el mort al seu pare, però ell, per ajudar-lo, intenta esbrinar qui els va matar realment.

Durant aquest recorregut, es desperta en l'Andreu la consciència moral davant un món d'adults alimentat per les mentides. Per sobreviure, traeix les seves pròpies arrels i acaba descobrint el monstre que habita en ell.

"Pa negre", d'Agustí Villaronga, és una producció de Massa d'Or Produccions amb la coproducció de TV3. El film va participar en la tercera edició dels Premis Gaudí, on va guanyar el premi a millor pel·lícula, millor director, millor guió, millor protagonista femenina (Nora Navas), millor direcció de producció, millor direcció artística, millor actriu secundària (Marina Comas), millor actor secundari (Roger Casamajor), millor música original, millor fotografia, millor so, millor vestuari i millor maquillatge i perruqueria.

"El camí més llarg per tornar a casa", dissabte, a les 22.35, al 33

El 33 estrena dissabte la pel·lícula de Sergi Pérez, que va formar part de la vuitena edició dels Premis Gaudí, on va obtenir el premi a millor pel·lícula.

Un matí, el Joel troba l'Elvis, el gos de la seva dona, moribund i mort de set. Això fa que el Joel surti de casa, cosa que fa temps que evita. Com que es deixa les claus a dins, el Joel es passarà el dia intentant, desesperadament, tornar a casa, al seu refugi.

"Tres dies amb la família", diumenge, a les 21.35, al 33

La Léa ha hagut de fer un viatge a correcuita a Girona, on el seu avi patern acaba de morir, i on l'espera tota la família, a qui gairebé no ha vist des que, anys enrere, se'n va anar a viure a l'estranger.

La mort del patriarca dels Vich i Carbó és l'excusa perfecta per forçar la convivència entre els seus descendents. Els tres dies que dura la vetlla, la missa i l'enterrament són un bon moment per observar aquest joc d'aparences d'una burgesia conservadora en què tots els problemes són evidents, però mai explícits. La Léa rebutja aquest món hipòcrita, però que se li adhereix a la pell com un vestit fet a mida.

La pel·lícula de Mar Coll, produïda per Escándalo Films, amb la coproducció de TV3, va participar en l'edició número 2 dels Premis Gaudí. "Tres dies amb la família" va rebre el premi a millor pel·lícula, millor director i millor protagonista femenina (Nausicaa Bonnín).

A continuació, el 33 oferirà el llargmetratge "Pa negre".

tv3.cat 

tv3.cat/33

Anar al contingut