Pel PP la trobada de Mas i Rajoy ha fixat les bases d'una relació basada en la confiança mútua

Ho ha afirmat la presidenta del PPC en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio".

La presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha afirmat que, en la reunió d'ahir, Artur Mas i Mariano Rajoy "van establir una relació de bilateralitat entre els dos governs d'Espanya, basada en la lleialtat i en la confiança mútua, en el respecte i en la col·laboració entre els dos governs". En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Sánchez-Camacho ha explicat que això "és molt important perquè posa els fonaments del que ha de ser una relació mantinguda en el temps i que ha de beneficiar els catalans i les catalanes."

La líder del PP de Catalunya ha comentat que l'executiu espanyol està disposat a parlar del pacte fiscal: "Crec que el govern d'Espanya escoltarà i, per tant, ja és un primer pas molt important per tractar una vessant d'aquestes, amb confidencialitat i amb responsabilitat."

Alícia Sánchez-Camacho ha explicat que "el govern d'Espanya entén i coneix la situació econòmica i financera de Catalunya i l'asfíxia financera que tenim". En aquest sentit, la presidenta del PPC ha volgut deixar clar que el govern de Mariano Rajoy "compleix les lleis i compleix els compromisos adquirits. La llei s'ha de complir i, per tant, això és el que farà el govern d'Espanya, garantint la liquiditat a les comunitats autònomes, amb especial atenció a Catalunya". Sánchez-Camacho ha afegit: "Estic convençuda que aquest govern, que està actuant de manera seriosa i responsable, ho farà, però que entenguin també tots els catalans que si no ho fem no és perquè no hi hagi una atenció a Catalunya envers altres comunitats autònomes. És que no hi ha diners per a ningú. És que aquesta és la situació tremenda i preocupant que ens ha deixat el PSOE."

La presidenta del Partit Popular de Catalunya també ha remarcat que la voluntat del seu partit és arribar a un consens en relació amb el Pla Hidrològic: "Veiem quines són les fórmules de transvasament de conques internes, com nosaltres hem dit, de garantia de les necessitats d'aigua i que es farà per consens. Per tant, tots aquells que ja només per sentir les paraules pla hidrològic el primer que fan és criticar els hi dic: tranquil·litat, prudència i sentit comú."
Sobre la desaparició gradual de la publicitat a Catalunya Ràdio, Alícia Sánchez-Camacho ha dit: "Creiem que el model de publicitat ha de ser progressivament obert al mercat perquè hi ha altres mercats, hi ha altres televisions, hi ha altres ràdios a Catalunya que també mereixen garantir d'aquesta publicitat. I aquest model s'ha fet a Ràdio Nacional d'Espanya, per exemple, en el que progressivament, perquè aquí no se suprimeix la publicitat, sinó que progressivament s'obre el mercat de publicitat. Jo crec en això. A Ràdio Nacional d'Espanya es va treure la publicitat i va incrementar fins i tot el nombre d'oients."

Sánchez-Camacho també ha comentat que vol per Catalunya el projecte de complex d'oci i joc estil Las Vegas, un projecte que també pretén aconseguir Madrid.

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut