Pau Molins veu en el retorn de part dels diners una porta per evitar la presó i atenuar la condemna

L'advocat de Fèlix Millet no considera "convenient" l'ingrés del Felix Millet a la presó

L'advocat de Fèlix Millet, Pau Molins, deixa entreveure que la confessió de l'expresident de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música i el retorn de part dels diners pretén evitar la presó i atenuar la condemna. En unes declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Molins ha explicat que "nosaltres intentarem evitar la presó perquè creiem que no és el convenient però evidentment no podem amagar que les conductes que han confessat tenen previstes penes de presó".
Pau Molins ha justificat els motius de la confessió de Millet argumentant que "el que intentem és posar de manifest que una persona s'ha equivocat, s'ha equivocat greument, i demana disculpes. Això evidentment no exclou la seva responsabilitat. Malgrat que sigui atípic que això passi, la lectura no ha de ser pas negativa, al contrari".
L'advocat de Millet també ha afegit que en aquest cas han fallat de dalt a baix els sistemes de control d'on anaven destinats els diners i ha apuntat que ara s'ha d'acabar de veure què va passar exactament amb les auditories que es van fer: "Venim d'una època en la qual això passa sovint, no? No cal que parlem del "cas Madoff" o de Lehman o de qualsevol altre d'aquests temes. És evident que quan hi ha un problema econòmic, de defraudació econòmica, han fallat els sistemes de control. Aquí sembla que és l'auditoria, s'auditaven els comptes de la fundació i del consorci però no les de l'Orfeó".
Per la seva banda, l'advocat de Jordi Montull, Jordi Pina, ha explicat que els dos implicats en aquest cas "estan molt, molt afectats. Portaven molts anys, em temo que massa anys, al capdavant del Palau de la Música i realment potser ara, tard però ara, s'adonen de la vulneració de la gran confiança que tenia dipositada, especialment en Fèlix Millet, la societat catalana".
També en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, Esteve Nabona, portaveu del Cor del Palau de la Música, ha reiterat la indignació de tot el cor per aquest cas, però ha afegit que és la justícia qui ha d'actuar. "Nosaltres el que no farem serà obrir cap mena de judici paral·lel. Ara hi ha una investigació en curs que esperem i desitgem que posi tothom al seu lloc", ha declarat.
Esteve Nabona ha anunciat que per avui a les set de la tarda hi ha convocat un concert protesta davant del Palau de la Música.

Anar al contingut