Òscar Muñoz, premi al Millor Actor per "13 dies d'octubre" al Festival de Nador

La pel·lícula, dirigida per Carlos Marqués-Marcet, és una coproducció de TV3, Batabat i Lastor Media que narra els últims dies del president de la Generalitat Lluís Companys. L'actor també ha participat, entre altres, a la sèrie "La Riera", la mini sèrie "Barcelona, ciutat neutral", i a la pel·lícula "Amics per sempre", produccions de TV3.
Òscar Muñoz és Ramón de Colubí a "13 dies d'octubre"

L'actor Òscar Muñoz ha estat guardonat amb el premi a Millor Actor a la 6a edició del Festival Internacional de Cinema de Nador, que va tenir lloc del 7 al 12 de novembre en aquesta ciutat del nord-est del Marroc. Muñoz ha estat reconegut pel seu paper de Ramón de Colubí a la pel·lícula "13 dies d'octubre" que competia a la secció de llargmetratges de ficció.

 La cinta narra els tretze dies que passen des de que Lluís Companys és traslladat a Barcelona, on és presentat a la Capitania General de Catalunya, empresonat al castell de Montjuic, jutjat i, finalment, afusellat. "13 dies d'octubre" se centra en el debat entre Companys, l'advocat que intenta defensar-lo i el règim franquista. Aquest últim condemnarà i intentarà evitar que Companys es converteixi en un màrtir i, per tant, en un símbol per a Catalunya i les democràcies europees.

 Carles Martínez encarna el paper de Lluís Companys; Clara Segura interpreta la Ramona, germana de Companys; Antoni Dechent fa de capità general Luis Orgaz; Josean Bengoetxea és el fiscal del judici; David Marcé fa de soldat; María Rodríguez és la dona de Colubí, i Cesca Piñón és Neus Companys.

 "13 dies d'octubre" també compta amb la col·laboració dels departaments de Cultura i de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

 tv3.cat/coproduccions