Oriol Junqueras diu que la independència es pot aconseguir en menys d'un any

Junqueras ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas. En el mateix programa, Raül Romeva, el número 1 de la llista unitària pel 27-S, ha assegurat que aquesta candidatura no és ni la de Mas, ni la de Junqueras ni la de ningú, sinó que és per fer el referèndum sobre la independència que l'Estat no deixa fer.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Oriol Junqueras ha dit que la independència es pot aconseguir en menys d'un any i, per tant, preveu que es pugui escurçar el termini inicial dels 18 mesos. El president d'ERC ha manifestat que no té cap recança de la negociació amb Convergència i s'ha mostrat convençut que la independència està deixant de ser un somni per ser una realitat.

Per Junqueras, "si això ho podem fer en nou mesos, millor que en divuit, òbviament. Per tant, com que nosaltres estem convençuts que això es pot fer en terminis més curts dels que s'havien dit, doncs hem procurat que quedi clar que és així. Que es pot fer en uns terminis més curts". 

En cas que la llista unitària del sobiranisme guanyi el 27-S, es formarà un govern de concentració presidit per Artur Mas. Però Junqueras no ha assegurat ser-ne el vicepresident.

El president d'ERC ha apuntat: "Això no ho hem dit mai, ni ha sortit mai en cap conversa, ni ho hem plantejat mai, ni ho hem afirmat. Res, de res, de res. No vol dir que ho hàgim descartat, però 'vicepresident Oriol Junqueras' no ha sortit mai en cap conversa ni s'ha dit mai enlloc."   

Finalment, Junqueras ha dit que la foto de la llista conjunta és d'una potència extraordinària.

Per la seva banda, Raül Romeva, el número 1 de la llista unitària pel "sí" el 27-S, ha dit també a "El matí de Catalunya Ràdio" que creu que aquesta candidatura que ell encapçala no és la llista de ningú, sinó que és un instrument per fer el referèndum que l'estat espanyol no deixa fer.

Per Romeva, "això no és una llista ni del president, ni de Mas, ni de Junqueras, ni d'Esquerra, ni de Convergència, ni de Romeva, ni de la societat civil, ni d'Òmnium ni de ningú en particular. És una possibilitat de votar perquè no n'hem tingut una altra, perquè no hem pogut fer-ho d'una altra manera i, per tant, és la possibilitat que tothom s'expressi indiferentment dels noms que hi hagi, els noms que hi hagi al dos, al tres, al quatre, al cinc o al vint-i-cinc. És igual".

Raül Romeva, exdirigent d'Iniciativa, veu aquestes eleccions com una oportunitat perquè Catalunya decideixi quin model de país vol construir.

Pel cap de llista,  "si això ho aconseguim, com més ràpid aconseguim això, més ràpid tornarem a la normalitat, que és el que volem. I la normalitat vol dir confrontació de projectes polítics, d'ideologies i de marcs diferents. I això és el que nosaltres volem, i això és el que jo vull i per això estic en aquesta història".

Recordem que Romeva anirà seguit a la llista per Carme Forcadell, de l'ANC; Muriel Casals, d'Òmnium; el president Artur Mas, i el líder d'Esquerra, Oriol Junqueras.

"El matí de Catalunya Ràdio" s'emet de dilluns a divendres, de les sis del matí a la una del migdia.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut