Oriol Junqueras diu que el referèndum d'independència previst pel setembre es podria avançar si el govern espanyol precipita decisions contra les institucions catalanes

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, el vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia i Hisenda ha destacat que el referèndum es podria convocar abans del setembre, per exemple, si l'estat espanyol inhabilita la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Segons Oriol Junqueras, la consulta: "En part estarà condicionada també per possibles  decisions que prengui el govern espanyol. I si el govern espanyol precipita decisions en contra de les institucions de Catalunya, la millor eina per respondre és, precisament, l'eina democràtica més potent de totes que és la de la majoria parlamentària i la d'un possible referèndum entre els ciutadans de Catalunya."

El vicepresident econòmic creu que és clau que s'aprovi la llei de transitorietat jurídica immediatament abans de convocar el referèndum, perquè aquesta llei és la que ha de permetre convocar-lo i, alhora, regular el pas de l'autonomia a l'estat independent, és a dir la desconnexió d'Espanya.

Per Junqueras, però, el més important és que es faci aquest referèndum, i per això ha manifestat que celebra que el president Carles Puigdemont convoqués ahir una cimera el 23 de desembre. El vicepresident econòmic del govern ha assegurat que està convençut que en aquesta trobada es visualitzarà l'àmplia majoria política i social que hi ha al voltant de celebrar un referèndum.

Per la seva banda, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha dit que està convençuda que l'estat espanyol és el primer interessat que no la inhabilitin perquè representaria un desprestigi antidemocràtic a ulls del món.

L'entrevista completa amb Carme Forcadell es podrà sentir a les 20.30 al programa  "L'hemicicle" de Catalunya Informació i al web de Catalunya Ràdio.

Si voleu sentir tota l'entrevista a Oriol Junqueras, cliqueu aquí.

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut