Oriol Junqueras afirma que el pacte de governabilitat amb CiU no s'ha tancat

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el president d'Esquerra reconeix que encara queden per acordar qüestions transcendentals pel futur del país.

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha afirmat que el pacte de governabilitat amb CiU no està tancat i que no ho estarà fins que no s'arribi a un acord en qüestions transcendents per al país, com ara la consulta sobiranista. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Junqueras ha explicat que, per Esquerra, és una qüestió de responsabilitat i cal negociar sense presses: "Em sembla que perquè això tingui èxit cal ser discret, i també és evident que no hi ha res tancat fins que està tot tancat. Per tant, de moment, l'acord no és un fet, en absolut."

Oriol Junqueras espera que CiU acabi entenent que la solució als problemes econòmics del país també passen per la independència. Pel dirigent republicà, la situació és tan greu que no es pot allargar més: "Jo no em veig amb cor de mirar als ulls els ciutadans d'aquest país i dir-los: ‘mira, sabeu que estem tots patint molt en aquests moments, que veiem com tenim 840.000 aturats, i que potser al llarg dels propers mesos arribarem a 900.000 aturats, perquè a l'estat espanyol arribarà als 6 milions d'aturats, però mira, encara que sabem que tots estem patint molt, ens haurem d'esperar'."

El president d'Esquerra no ha posat data límit per tancar l'acord, encara que aquest cap de setmana se celebrin diversos consells nacionals o dilluns que ve es constitueixi el Parlament. Abans, segons ha explicat a El matí de Catalunya Ràdio, vol deixar ben lligades les qüestions relacionades amb l'economia, la projecció exterior de Catalunya i, sobretot, la data i el procés per celebrar la consulta sobiranista.

catradio.cat/mati
facebook.com/elmatidecatalunyaradio
twitter.com/maticatradio

Anar al contingut