Oriol Junqueras adverteix que és el govern qui ha de liderar el 9-N

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha dit a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, que respecta que el president Mas enviï una carta a Mariano Rajoy l'endemà del 9-N però no ho comparteix.

En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, el president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, ha manifestat que el 9-N s'ha de fer entre tots però l'ha de liderar el govern. Quan falten pocs dies per a la consulta alternativa,  el líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha fet aquest avís de cara al 9-N: "L'hem d'organitzar entre tots, i tots i hem de posar el màxim per part nostra, és evident que el govern també, només faltaria, clar."
 
Pel que fa a la carta que ahir va anunciar Artur Mas que enviarà a Mariano Rajoy l'endemà del 9-N, Junqueras ha discrepat del gest de Mas perquè entén que, del govern espanyol, ja no cal esperar-ne res des de fa molt de temps. Per Junqueras, "el president de la Generalitat pot enviar les cartes amb els continguts que cregui oportú a qui ell consideri. En tot cas el que sí que és segur és que nosaltres no enviarem una carta al senyor Rajoy. Entre altres coses perquè tenim el convenciment, basat en l'experiència, que, negociar amb el govern espanyol, no serveix per res".
  
Per tot plegat, el líder d'ERC entén que, al marge de fer una declaració unilateral d'independència, és més important encara que Catalunya actuï com un estat perquè només així Espanya s'asseurà a negociar el deute i es donarà un missatge clar al món. Segons Junqueras, "el govern espanyol només s'asseurà a negociar quan no tingui altra opció que negociar. I això només passa en la mesura que tu actues com un estat i anuncies a la comunitat internacional i expliques i demostres, amb els arguments que fas servir, que tu estàs disposat a actuar com un estat. Aleshores sí que tota la comunitat internacional té tot l'interès a asseure's a parlar amb tu".
 
 
 
Si voleu escoltar l'entrevista sencera amb Oriol Junqueras, podeu anar aquí:
 
 
 
Catradio.cat/mati
Facebook.com/elmatidecatalunyaradio
Twitter.com/maticatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut