Òmnium Cultural no anirà en una llista unitària en el cas d'eleccions plebiscitàries

Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, diu a 'L'oracle' que la seva entitat descarta concórrer a unes eleccions en una llista unitària dels partits sobiranistes

Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, ha dit a L'oracle de Catalunya Ràdio, amb Xavier Graset, que descarten entrar en una llista unitària en unes hipotètiques eleccions plebiscitàries, remarcant el caràcter cultural de l'organisme que presideix. Casals ha destacat que: "Òmnium Cultural és una entitat cultural i, de fet, si nosaltres desitgem amb tantes ganes la independència és per dedicar-nos a la nostra feina i la nostra feina no és anar a eleccions."
 
Muriel Casals ha subratllat que l'esforç d'ara és treballar pel 9-N i ha reiterat que calen eleccions en clau de plebiscit abans de les municipals previstes pel maig de l'any que ve. Unes eleccions que, diu, han de permetre arribar a la independència de Catalunya, no de forma immediata, sinó després d'un procés de negociació. Casals ha destacat que, després del 9-N: "L'esperit és que questa segona volta ha de ser aviat. Aquesta final ha de venir aviat després de la semifinal. Tot indica que seria bo, que seria recomanable, que fos abans de les municipals." 
 
Sobre els afers judicials de la família Pujol la presidenta d'Òmnium ha dit que: "la justícia espanyola es posa a perseguir algú, en la mesura que aquest algú, que ha estat un referent pel país, abraça la causa independentista. La causa independentista no és una cobertura per la corrupció, de cap de les maneres, en canvi la causa independentista en aquests moments és un element que irrita especialment la justícia espanyola."
 
 
Casals ha fet tertúlia amb Carme Colomina, cap d'Internacional del diari Ara; Josep Vicent Boira, geògraf, i Josep Maria Pascual, periodista.
 
Si voleu escoltar la tertúlia sencera, podeu anar aquí.
 
L'oracle es fa de dilluns a divendres de tres a quatre de la tarda.
 
Catradio.cat/oracle
Facebook.com/loraclecatradio
Twitter.com/oraclecatradio
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut