Jordi Cuixart (Òmnium), Neus Lloveras (AMI) i Jordi Sànchez (ANC)
Jordi Cuixart (Òmnium), Neus Lloveras (AMI) i Jordi Sànchez (ANC)

Òmnium Cultural, l'ANC i l'AMI fan una crida als partits de l'òrbita de Podem i Ada Colau perquè defensin fins al final les institucions polítiques i el referèndum

Abans de la mobilització de diumenge, avui els màxims representants de les tres entitats, Jordi Cuixart, d'Òmnium cultural; Jordi Sànchez, de l'Assemblea Nacional Catalana, i Neus Lloveras, de l'Associació de Municipis per la Independència han fet aquesta crida a "El matí de Catalunya Ràdio"

Jordi Cuixart ha destacat, a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que cal que Podem i Ada Colau s'impliquin a  fons en el procés dient que "no entendríem que no estiguessin al costat de les institucions pròpies d'autogovern i a allò que fa referència al dret a decidir. Per tant, , penso que dubtar d'això és un flac favor que fem a la història col·lectiva d'aquest país. No podem dubtar de la lleialtat del PSUC i de tot allò que representa el PSUC en la història de Catalunya. Per tant, no dubtem més d'aquesta part del sobiranisme que és essencial del moviment sobiranista a Catalunya perquè, si no  ens estem disparant trets als peus".

Per la seva banda, el líder de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, ha afegit: "És veritat que necessiten aquest espai de confluència que serà cap al febrer o  març, a totes les formacions i els espais polítics al voltant d'aquesta nova formació que ha de néixer. Però crec que els esdeveniments faran que, tot partidari del dret a decidir, totes les opcions partidàries del dret a decidir, estiguin al costat de les institucions dels país quan aquestes decideixen fer el pas del seu compromís amb el president Puigdemont per convocar el referèndum." 

Des de l'Associació de Municipis per la Independència, Neus Lloveras, sobre Podem i Ada Colau, ha dit: "En tot cas, ells el que han estat reclamant és que s'intentés per totes les vies democràtiques que aquest referèndum fos pactat. Això s'està fent. Jo crec que quan arribem al moment s'haurà intentat de totes maneres. El president ho ha estat dient constantment i, per tant, estic segura que ells també s'uniran."

De fet, personalitats de l'òrbita de Podem i d'En Comú Podem seran en aquesta concentració que es farà diumenge al migdia a Barcelona i que les tres entitats sobiranistes consideren molt important per continuar demostrant la unitat de la ciutadania a l'hora de defensar la democràcia i el procés d'independència.

Per cert que l'assemblea de càrrecs electes que va crear l'AMI en cas que se suspengui l'autonomia de Catalunya ja té més de 2.000 inscrits.

Si voleu escoltar tota la conversa amb Jordi Cuixart, Jordi Sánchez i Neus Lloveras, cliqueu aquí.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

Anar al contingut