Ombres xineses, al "Dinàmiks"

El programa "Dinàmiks" porta nous experiments al canal Super3. Demà, a les 10.40, Dani Jiménez, el presentador, ensenyarà a construir un teatre d'ombres xineses, descobrirà per què es tenen dents de llet i mostrarà com es pot aixecar una columna de llibres sense utilitzar la força dels braços.

Al "Dinàmiks", Dani Jiménez ensenyarà a fer un teatre d'ombres xineses. Per fer aquest experiment, el Dani necessitarà una caixa de cartró, tres gomets, un regle, tisores, un llapis, cinta adhesiva de paper, cartró, cola blanca, una capsa petita negra, pintura negra, dues brides, una barrina, una llanterna, paper vegetal Din A3, cola de barra, elements per decorar, bastonets de fusta, cartolina negra i paper de cel·lofana.

I després d'aquest experiment, "Dinàmiks" repassarà la figura del físic Albert Abraham Michelson, conegut pels seus treballs sobre la velocitat de la llum. El 1887 va inventar l'interferòmetre, un instrument per mesurar les longituds d'ona. I 20 anys més tard, el 1907, es va convertir en el primer americà en rebre el Premi Nobel de Física.

A l'apartat de "La pregunta curiosa", Dani Jiménez descobrirà, amb exemples pràctics, per què es tenen dents de llet. "El repte" plantejarà com es pot aixecar una columna de llibres sense utilitzar la força dels braços.

 

super3.cat/dinamiks

Clip del capítol "Ombres xineses"

 

Anar al contingut