"Olor de colònia", a "Sala 33"

El diumenge 27 de març, a les 21.55, "Sala 33", el programa presentat per Àlex Gorina, convida a veure "Olor de colònia" (2012), l'adaptació de la novel·la de Sílvia Alcántara, coproduïda per Televisió de Catalunya i Diagonal TV amb direcció de Lluís Maria Güell. En aquesta minisèrie, podreu revisitar un món perdut, una realitat que va existir en un temps gens llunyà: el món de les colònies industrials.

Es podran veure els dos capítols d'"Olor de colònia", seguits i sense interrupcions. A la minisèrie es podrà seguir l'evolució de la colònia tèxtil Viladomat des del 1953  fins a mitjans dels 60, el moment en què va començar la crisi de la indústria tèxtil i del cotó al nostre país.

La berguedana Sílvia Alcántara és l'autora d'"Olor de colònia" (Edicions de 1984, 2009), una de les obres de més èxit de la literatura catalana recent, que serveix de base per a aquesta minisèrie. Ella va viure fins als vint anys en una colònia, Cal Vidal, que és a la vora del riu Llobregat, entre Navàs i Puig-reig. Per tant, tot i ser una obra de ficció, els records de l'autora van ser bàsics per recrear aquest món. "Olor de colònia" és olor de telers i de filats de cotó. També és olor de riu, d'on les fàbriques extreien l'energia per fer funcionar la maquinària, i és olor de suor de treballadors en torns inacabables.

"Olor de colònia" és una gran producció d'època, una història coral amb Pep Planas, Maria Molins, Míriam Iscla, Toni Sevilla, Pepa López, Viky Peña, Fermí Reixach, Marta Angelat i Àngels Bassas, entre altres.

Amb "Sala 33", l'espectador entrarà a la colònia, a l'univers de Sílvia Alcántara i l'escenari en què conviuen tota mena d'històries, amors impossibles, secrets, enveges, corrupció i l'abisme insalvable entre els amos i els obrers.

Anar al contingut