Ocells viatgers, a "Tocats de l'ala"

Demà, a les 15.40, a TV3, el desè capítol de "Tocats de l'ala" se'n va a veure aligots vespers en plena migració de tardor, al puig de Sant Antoni de Camprodon. Aquesta sèrie de divulgació i entreteniment, creada i dirigida per Fúlvia Nicolàs i Joan Pavia, acosta el món dels ocells als espectadors i els convida a descobrir l'ocellaire que porten dins.

Aquesta setmana, el programa agafa carretera i manta fins al puig de Sant Antoni, sobre Camprodon, per anar a veure aligots vespers en plena migració de tardor. L'equip de "Tocats de l'ala" acompanya l'expert en rapinyaires Fran Trabalon i la gent del Club Birderberg, una colla de naturalistes que s'han conegut a través de Twitter i s'han fet amics en un grup de WhatsApp. Són la companyia ideal per observar aligots, voltors, corbs, gaigs, tallarols o papallones, perquè entre tots saben de tot. Amb ells, els espectadors descobriran més detalls sobre anelles, "pishing" i la informalitat dels ocells.

El consell de la setmana portarà els espectadors a fer una passejada pels tròpics, amb recomanacions per a qui tingui l'oportunitat d'anar-hi de viatge. I la protagonista del reportatge serà Eloïsa Matheu, que grava els ocells al bosc i els edita amb una precisió científica. "Tocats de l'ala" ja va mostrar com feia un taller d'identificació dels seus cants, com a experta que fa més de trenta anys que volta pel món gravant ocells i mamífers. Amb aquest material, ha editat una vintena de discos que s'han fet servir en pel·lícules, documentals, anuncis i museus, i també en aquest programa de televisió.

"Tocats de l'ala" és una sèrie de divulgació que descobreix espècies interessants que conviuen en espais naturals d'arreu de Catalunya, acompanyant un grup d'aficionats a l'ornitologia. Amb l'objectiu de conèixer-les millor i enamorar el gran públic, aquestes descobertes són il·lustrades per Pep Gavaldà i narrades per Fermí Fernàndez.

El programa s'ha fet amb l'assessorament científic de l'Institut Català d'Ornitologia i amb la participació d'aficionats, ornitòlegs i entitats naturalistes, conservacionistes i ecologistes del país.

tv3.cat/tocatsdelala

facebook.com/tocatsdelalaTV3

twitter.com/tocatsdelalaTV3

 

Anar al contingut