Núria Llorach exigeix rigor en les crítiques a TV3 i Catalunya Ràdio i respecte cap als seus professionals

La presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach; el director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, i el director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la Corporació, Saül Gordillo, han comparegut aquest matí davant de la Comissió de Control del Parlament de Catalunya.

La vicepresidenta i presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach, ha demanat respecte per tal que els professionals de TV3 i Catalunya Ràdio puguin treballar amb llibertat i seguretat: "Exigim més responsabilitat, rigor en la crítica i respecte envers els professionals que fa 35 anys que compleixen amb el servei públic que els encomana aquest Parlament". Llorach ha recordat que TV3 creix en audiència després de 8 anys consecutius de lideratge, i que els informatius de TV3 són considerats els de més qualitat i líders en credibilitat i imparcialitat. També ha fet referència als informes d'observança del pluralisme del Consell de l'Audiovisual, que constaten que els informatius de TV3 i Catalunya Ràdio són els que ofereixen més diversitat de veus polítiques.

En relació a l'increment de les mesures de prevenció que s'han establert per a la seguretat dels professionals de la CCMA, com ara retirar els elements d'identificació dels micròfons o fer ús de vehicles no logotipats, Llorach ha demanat rebaixar el to i no atiar discursos d'odi: "Que els nostres professionals no puguin treballar amb normalitat en la cobertura dels actes afecta el dret a rebre una informació lliure. Hem de fer una reflexió conjunta perquè això no torni a passar més".

En aquest mateix sentit, el director de TV3, Vicent Sanchis, ha demanat que els dirigents polítics tinguin com a prioritat que els professionals puguin treballar sense risc, perquè l'escalada d'acusacions que es fan pot tenir conseqüències greus sobre els professionals: "Una cosa és la crítica als mitjans de comunicació i l'altra, la criminalització als treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio. Quin és el següent pas?".

Al seu torn de respostes, el director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la Corporació, Saül Gordillo, ha explicat el creixement de l'audiència digital dels continguts, que fidelitza l'audiència nova i creix fins a 500.000 usuaris únics a l'agost. També ha posat en valor apostes innovadores, com el programa "Crims" de Carles Porta, després de l'èxit del podcast de "Tor", o la distribució pionera de continguts en altres  plataformes: "Hem de ser una referència també en altres canals on el ciutadà consumeix continguts, com Spotify".

ccma.cat

Anar al contingut