Núria de Gispert, a "Els matins": "Que la consulta del 14-J és un plebiscit ho diu Duran, no nosaltres"

Núria de Gispert, membre d'Unió Democràtica de Catalunya, en una entrevista al programa "Els matins", ha dit que els partidaris del "no" mai no han plantejat la consulta del 14-J com un plebiscit i que el que es decideix diumenge vinent és què farà UDC el 27-S. De Gispert ha negat que ni ella ni Joan Rigol estiguin maniobrant a la recerca d'un càrrec: "Vostè creu que jo, a la meva edat, el busco?" La presidenta del Parlament i militant d'Unió creu que els partidaris del "no" tindran un bon resultat, tot i no atrevir-se a dir que guanyaran.

"Que la consulta d'Unió és un plebiscit ho diu ell (Duran). Nosaltres en cap moment ho hem treballat com un plebiscit ni per anar en contra de ningú ni per canviar cadires. De cap manera. No sentirà que diguem això cap de les persones que estem fent campanya i que estem a favor del 'no'. Aquesta consulta és per dirimir què fa UDC el 27-S."

"Ni  Rigol ni jo busquem una cadira. La gent del meu entorn ja sabia que jo no pensava continuar"

"Vostè creu que el president Rigol va a buscar una cadira? Vostè creu que jo, a la meva edat, la busco? Ja he viscut el millor temps de la meva vida professional, he acabat sent presidenta del Parlament i molta gent del meu entorn sap que no pensava continuar."

"Diuen que a la direcció d'UDC estan molt nerviosos. Potser sí. Són molt intel·ligents, ja s'ho podien pensar."

"Després de la roda de premsa d'ahir molts em pregunten o em diuen que sembla que a la direcció estan molt nerviosos. Potser sí. Potser no pensaven que podia passar, tot això? Són molt intel·ligents i s'ho podien pensar, després de 3 anys, que la societat catalana ha canviat.  És que només canvia la societat i no canvien els partits? Si no canvien els partits, apaga y vámonos."

"No m'atreveixo a dir que el "no" guanyarà. Però crec que traurem un bon resultat"

"No hem fet cap sondeig. Alguns del grup diuen que guanyarem. Jo no m'atreveixo a dir-ho. Jo crec que traurem un bon resultat. Ja fa uns quants anys que al partit es nota una certa remor de diferència i aquesta diferència no és en l'àmbit humanista i social, que tothom hi està d'acord, sinó en l'àmbit nacional. Tenim 1.000 signatures i hi ha 4.000 militants amb dret a vot . Ja hem començat amb un 25%, i, per tant, Déu n'hi do". 

Anar al contingut