Nova oportunitat per veure "L'elecció"

Diumenge, a partir de les 18.50, una nova oportunitat per veure "L'elecció", el documental que elabora la televisió pública dels Estats Units abans de cada elecció presidencial per fer una presentació completa de la personalitat i la trajectòria dels dos candidats. Amb rigor i sense embuts, aquest treball ressegueix el recorregut vital de Hillary Clinton i Donald Trump, i, amb l'ajuda de gent molt propera a ells i d'una gran abundància de documents, ofereix un perfil de dos personatges molt diferents però que tenen en comú una gran ambició i una gran capacitat de lluita.

El documental "L'elecció" ("The choise 2016") investiga què ha modelat els candidats Hillary Clinton i Donald Trump, d'on vénen, com es mouen i per què ambicionen una de les feines més difícils que es poden imaginar. Fa una biografia exhaustiva en què va entreteixint els dos personatges a base d'entrevistes amb les persones que els coneixen millor: amics, parents, assessors, adversaris, escriptors, periodistes i polítics amb una llarga trajectòria professional.

El que emergeix d'aquest treball, dirigit pel veterà documentalista del programa "Frontline" Michael Kirk –director d'un dels equips d'investigació més aplaudits del periodisme televisiu nord-americà– és un ventall molt ben documentat de les vides dels dos candidats. És un exercici de periodisme fiable fet en el mateix moment en què els votants eren bombardejats amb informacions partidistes contradictòries sobre cadascun d'ells.

"Tant Clinton com Trump han estat figures públiques durant la major part de la seva vida. De fet, han estat actius en la vida pública a través de la televisió durant dècades", diu Kirk. "Però hem fet les dues biografies televisives més ambicioses que s'han fet d'aquests candidats, anant més enllà dels titulars que han generat i dels personatges que han creat, per explorar allò que els ha convertit en el que són, com a persones i com a polítics".

Des de la infància, el pas per la universitat i les convulses carreres, "L'elecció" investiga els principals moments formatius en la vida de Donald Trump, que ha desafiat constantment l'establishment, i de Hillary Clinton, que s'ha convertit en la primera dona candidata a la presidència.

"Els dos candidats tenen alts índexs d'antipatia i l'amarga divisió del país fa que sigui molt difícil per a la gent entendre que els altres puguin donar suport a l'altre candidat", diu Kirk. Després de veure "L'elecció", i deixant de banda les lleialtats respectives, es té un coneixement més profund de l'oposició entre ells i de com i per què tant Trump com Clinton han arribat fins aquí.

Una producció de la PBS sobre els dos candidats més polaritzats de la història.

tv3.cat/senseficcio

facebook.com/senseficcio

twitter.com/senseficcio

 

Anar al contingut