NOSaltres, Mostra de Teatre Inclusiu, projecta Jo també vull sexe!"

La producció de TV3 dirigida per Montse Armengou i Ricard Belis "Jo també vull sexe!" forma part de la programació de NOSaltres, Mostra de Teatre Inclusiu, que se celebra del 9 de maig al 22 de juny a Barcelona. Les projeccions seran els dies 11, 17 i 23 de maig i 7 de juny, a les 19.00, al Teatre Lliure de Montjuïc.

El documental, que es va estrenar a "Sense ficció", de TV3, tracta les primeres fornades de "sex assistents" a Catalunya, i la possibilitat que les persones amb discapacitat visquin els seus drets sexuals amb plenitud.

NOSaltres, Mostra de Teatre Inclusiu, té com a objectiu donar veu a les persones a les quals la societat ha fet tornar invisibles i conscienciar sobre la discriminació i la desigualtat social per causa de la raça, l'origen, la discapacitat, el gènere, l'orientació sexual, l'envelliment, la pobresa i la indigència. La mostra es vertebra al voltant de quatre eixos: persones refugiades, persones amb diversitat funcional, persones amb diversitat sexual i afectiva i persones sense sostre. S'han organitzat projeccions cinematogràfiques, exposicions fotogràfiques, aplicatius digitals i xerrades. "Jo també vull sexe!" es projectarà els dies 11,17 i 23 de maig i 7 de juny, a les 19.00, al Teatre Lliure de Montjuïc.

El documental "Jo també vull sexe!" se centra en les primeres fornades de "sex assistents" a casa nostra i la possibilitat que persones amb discapacitat física o intel·lectual visquin amb plenitud els seus drets sexuals. S'hi recullen testimonis de famílies que s'han vist amb el dilema d'haver de masturbar els fills, de persones amb discapacitat que han descobert el sexe gràcies a l'assistència sexual o de cuidadors que han adaptat els seus serveis per convertir-se en assistents sexuals i facilitar així l'accés al sexe a les persones amb dificultats, bé ajudant l'afectat perquè obtingui el seu propi plaer o acompanyant parelles amb dificultats motores.

Davant dels que s'escandalitzen amb aquestes iniciatives i les consideren amorals, els afectats reclamen poder viure en plenitud els seus drets sexuals. Per molts, l'assistent sexual, una figura que ara comença a introduir-se a Catalunya i que en altres països ja fa anys que existeix, serà l'única manera de no morir sense haver tingut mai una experiència sexual, ni tan sols d'autosatisfacció, perquè la discapacitat els impedeix, fins i tot, l'accés als racons més íntims del seu cos. Assistents sexuals i usuaris ho expliquen en aquest documental colpidor, emotiu, vital i que vol trencar tabús a cara descoberta.

"Jo també vull sexe!" es va estrenar el 29 de novembre del 2016 al programa de TV3 "Sense ficció". Amb 402.000 espectadors i una quota del 13,6, va estar en el rànquing dels programes més vistos aquell mes i ha estat la producció emesa pel programa més vista al 3 a la carta durant la temporada 2016-2017.

Projeccions

11, 17 i 23 de maig i 7 de juny, a les 19.00
Teatre Lliure de Montjuïc
Plaça Margarida Xirgu, 1 

Premis
Premi honorífic, Reconeixements Societat Limitada sobre Diversitat Funcional i Moviments Socials, 2017
Premis Tiflos de Periodisme de l'ONCE, categoria televisió, 2017

Festivals
INPUT, International Public Television Conference, Estats Units, 2018
Inclús, Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona, 2017

tv3.cat/senseficcio

facebook.com/senseficcio

twitter.com/senseficcio

Anar al contingut