"Tocats de l'ala" mostra com viuen els rapinyaires nocturns a la comarca d'Osona
"Tocats de l'ala" mostra com viuen els rapinyaires nocturns a la comarca d'Osona
Dissabte, a les 15.40

Noctàmbuls, a "Tocats de l'ala"

Aquest dissabte, 5 de desembre, a les 15.40, TV3 emet el dotzè capítol de "Tocats de l'ala", que mostrarà com viuen els rapinyaires nocturns a la comarca d'Osona. Aquesta sèrie de divulgació i entreteniment, creada i dirigida per Fúlvia Nicolàs i Joan Pavia, acosta el món dels ocells als espectadors i els convida a descobrir l'ocellaire que porten dins.

Tots els ocells que fan "u-hu" a la nit no són mussols, i aquesta setmana, a "Tocats de l'ala", els espectadors descobriran ducs, òlibes, xots i diversos tipus de mussols. Serà en una sortida nocturna per la comarca d'Osona amb una colla d'aficionats als quals no espanta la foscor ni els casalots abandonats. Amb ells, l'equip del programa observarà ocells que viuen sobretot de nit i s'alimenten de preses vives: rapinyaires nocturns. I també espiarà mussols a les teulades, buscarà nius i coneixerà els pollets més graciosos.

A més, "Tocats de l'ala" explicarà la història del "Handbook of the Birds of the World": l'enciclopèdia més important sobre ocells de tot el món. Es tracta d'una publicació que coneixen els ornitòlegs de tot arreu, que s'ha fet íntegrament a Catalunya, en una editorial de Bellaterra, amb els millors científics, il·lustradors i dissenyadors. Els responsables en són dos vells coneguts del programa, els ornitòlegs Josep del Hoyo i Jordi Sargatal, juntament amb un filantrop naturalista, Ramon Mascort. A més, l'espai "El consell" ensenyarà com es fan les boles de greix per ajudar els ocells del jardí a passar l'hivern i, d'aquesta manera, rebre la visita dels amics més inesperats.

"Tocats de l'ala" és una sèrie de divulgació que descobreix espècies interessants que conviuen en espais naturals d'arreu de Catalunya. Amb l'objectiu de conèixer-les millor i enamorar el gran públic, aquestes descobertes són il·lustrades per Pep Gavaldà i narrades per Fermí Fernàndez.

El programa s'ha fet amb l'assessorament científic de l'Institut Català d'Ornitologia i amb la participació d'aficionats, ornitòlegs i entitats naturalistes, conservacionistes i ecologistes del país.

 

tv3.cat/tocatsdelala

facebook.com/tocatsdelalaTV3

twitter.com/tocatsdelalaTV3

 

Anar al contingut