"La Rambla: secrets d'un escenari"
"La Rambla: secrets d'un escenari"
DILLUNS, A LES 22.00

Nit especial de documentals sobre Barcelona, al 33

Dilluns, 24 de setembre, el 33 oferirà una nit especial dedicada a Barcelona amb motiu de la Festa de la Mercè, patrona de la ciutat. La cadena recupera tres documentals de "Sense ficció": "La Rambla: secrets d'un escenari", "Vides al Paral·lel" i "Modernisme: una història de destrucció".

"La Rambla: secrets d'un escenari" (dilluns, a les 22.00)

L'escriptor Lluís Permanyer acompanya als espectadors en un recorregut únic i irrepetible. S'endinsa en els secrets i misteris de la Rambla com a escenari del teatre de la complexa i variada història de Barcelona. Es descobreix una Rambla inèdita amb Ventura Pons, Joan Gaspart, Nazario i altres personatges que han viscut aquest carrer. L'escriptor guia i copsa la força del patrimoni immaterial que reflecteix l'ànima ciutadana a través de la vida, la mort, la guerra, la diversió, el sexe i l'urbanisme.

La Rambla és un carrer únic al món que, en paraules del director del documental, Lluís Permanyer, no es pot deixar perdre.

 "Vides al Paral·lel" (dilluns, a les 22.50)

El Paral·lel de Barcelona és un dels barris tradicionals de la ciutat. En aquest documental, a través de la història de nou personatges, vinculats al Paral·lel, es fa un recorregut per les seves vides i els seus records, tot revivint la transformació d'una zona de Barcelona que, durant molts anys, va ser la gran via de l'espectacle de la nit barcelonina. Es recorda la transformació viscuda allà, la nostàlgia d'allò que ja no és i que ha desaparegut, i el futur, encara per definir, que vol tornar al Paral·lel la lluminositat perduda.

"Vides al Paral·lel" és una coproducció de TV3 i Optim TV, dirigit per Enric Canals i realitzat per Jaume Peracaula.

"Modernisme, una història de destrucció" (dilluns, a les 23.40)

"Modernisme, una història de destrucció", posa al descobert la intensa campanya de descrèdit que hi va haver contra el moviment modernista durant el segle XX per part d'alguns intel·lectuals catalans més rellevants i no en contra de la creença popular— per part del franquisme.

El documental planteja una de les paradoxes més sorprenents generades en el món artístic i cultural de Catalunya. Avui, gent de tot el món visita la ciutat per admirar la Barcelona modernista que va sobreviure en contra de l'opinió d'alguns dels intel·lectuals catalans més importants del segle XX, com Eugeni d'Or, Josep Pla o Carles Riba.

Modernisme, una història de destrucció" és una producció de TV3, amb la col·laboració de Paral·lel-40, dirigit per Lluís Permanyer i realitzat per Eva Martínez.

 

tv3.cat/senseficcio

facebook.com/senseficcio

twitter.com/senseficcio

Anar al contingut