Neus Munté afirma que no hi ha cap mena d'acostament amb el PP

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", la vicepresidenta del Partit Demòcrata Català i portaveu del govern, Neus Munté, ha afirmat rotundament que no hi ha cap mena d'acostament amb el PP de Mariano Rajoy.

Munté ha assegurat que ni la reunió entre Soraya Sáenz de Santamaría i Oriol Junqueras, ni els vots del partit demòcrata a favor del PP a la Mesa del Congrés, suposen en cap cas que hi hagi bona sintonia.  "De desgel, de desglaç, res de res" – ha explicat Munté, que ha afegit que "No hi ha cap moviment, jo no percebo – al contrari- cap moviment en aquest sentit. I, per descomptat, s'ha de desvincular el que va passar al Congrés dels Diputats, perquè no implica cap mena de suport a res, a res del que està fent el PP a nivell de l'estat espanyol i sobretot en relació amb Catalunya".

Sobre la proposta de fer un referèndum Unilateral d'independència, Neus Munté creu que un bon moment per abordar la qüestió és durant la negociació de la qüestió de confiança al president Carles Puigdemont: "Tenim l'ocasió, de cara a la moció de confiança de la tardor, de situar aquest full de ruta i el seu necessari reforçament com a element objectiu per tirar endavant la legislatura i aquest mandat democràtic que com a govern tenim, ens creiem i estem aplicant fil per randa. Per tant, moment idoni per situar aquesta proposta i, si n'hi hagués d'altres, també benvingudes".

Munté ha advertit, però, que un RUI cal que tingui una majoria social a favor de la independència i sobretot que estigui legitimat per la comunitat internacional.

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

Anar al contingut